Gå direkt till innehåll
Krister Zackari ny vd för Norrmejerier
Krister Zackari ny vd för Norrmejerier

Pressmeddelande -

Klart: Krister Zackari blir ny vd för Norrmejerier

Krister Zackari blir Norrmejeriers nästa vd. Ett val som Norrmejeriers styrelseordförande Göran Olofsson känner sig mycket nöjd med.

– Krister Zackari har lång erfarenhet av att leda stora organisationer/företag inom livsmedelsbranschen. Han har också erfarenhet från att leda i ekonomiska föreningar vilket är lite annorlunda jämfört med andra typer av företag och det är en styrka, säger Göran Olofsson, Norrmejeriers styrelseordförande. Han sätter stort värde på vårt norrländska ursprung, något som är viktigt för oss säger Göran Olofsson. Vi är mycket glada att få möjlighet att arbeta med Krister Zackari.

Krister Zackari, som är född och uppvuxen i Sundsvall och med rötter i Norrbotten och Tornedalen, har en gedigen bakgrund och lång erfarenhet av ledande roller i livsmedelsbranschen. Han har tidigare bl a varit VD för Lantmännen Cerealia samt VD för Kraft Foods/Mondelez i både Sverige och Norden. Han har också haft en rad seniora roller i Europa och Asien inom livsmedel och kommer närmast från en verksamhet som rådgivare och konsult till svenska och utländska företag inom konsumentvaror och läkemedel.

 Jag har ett stort engagemang, en stark drivkraft och är målinriktad och lösningsorienterad. Att alltid försöka göra idag bättre än igår och att göra det tillsammans med duktiga människor gör mig glad, och därför är jag jätteglad över att få börja hos Norrmejerier, säger Krister Zackari.

– Norrmejerier är ett fantastiskt fint, genuint företag som gör gott för konsumenter, kunder och för hela Norrland, och att få vara en del av det känns både kul och spännande och är ett viktigt ansvar som jag gärna tar, säger Krister Zackari. Det är ju lätt att vara stolt över att vara en del av Norrmejerier!

  Anders Fredriksson avslutade sitt uppdrag som vd den 11 juni. Daniel Edblom, CFO är sedan tidigare utsedd till tillförordnad vd och kommer leda Norrmejerier fram till dess att Krister Zackari tillträder den 16 augusti 2021. 

  För mer information kontakta:
  Göran Olofsson, styrelseordförande Norrmejerier
  Email: goran.olofsson@norrmejerier.se
  Telefon: 070-373 02 42

  Krister Zackari, tillträdande vd Norrmejerier
  Email: krister.zackari@gmail.com
  Telefon: 070-329 18 98

   Ämnen

   Taggar

   Regioner


   Om Norrmejerier

   Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av 410 lokala bönder varav 330 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter cirka 540 årsanställda och omsätter ca två miljarder kronor per år.

   Presskontakt

   Kristina Stiernspetz

   Kristina Stiernspetz

   Presskontakt Kommunikationschef 0730616433

   Relaterat material

   Norrmejerier Ek. Förening

   Norrmejerier är ett av Norrlands största livsmedelsföretag. Men framför allt så är vi norrlänningar, grannar, släktingar och vänner som bryr oss om Norrland och alla som bor här. Vi visar omsorg om människor och djur, genom att hålla landskapen öppna, lantbruken hållbara, produkterna lokala och transporterna korta. På så vis vårdar vi inte bara vårt Norrland utan även vår planet. För i en tid när lokalproducerad mat inte är en lokal utan en global angelägenhet så är vårt sätt att arbeta en unik tillgång. Den ska vi tillsammans ta tillvara och bygga framtiden på. För norrlänningarna är de här värdena de viktigaste skälen att välja Norrmejerier. Att det vi gör tillsammans inte bara är gott och nyttigt, utan även omsorg, stolthet och tro på ett levande Norrland.