Gå direkt till innehåll
Till vänster, de medlemmar som levererat mjölk med utmärkt kvalitet i 3, 6, 9 och 12 år efter guldmedalj. Till höger de som levererat mjölk med utmärkt kvalitet i 18 år och mottagit en Guldplakett av landshövding i Västernorrland Gunnar Holmgren.
Till vänster, de medlemmar som levererat mjölk med utmärkt kvalitet i 3, 6, 9 och 12 år efter guldmedalj. Till höger de som levererat mjölk med utmärkt kvalitet i 18 år och mottagit en Guldplakett av landshövding i Västernorrland Gunnar Holmgren.

Pressmeddelande -

​Jubilerande mjölkbönder vid Norrmejeriers stämma

Norrmejerier har uppmärksammat medlemmar som under lång tid levererat mjölk med utmärkt kvalitet. Utmärkelser har delats ut av Västernorrlands landshövding Gunnar Holmgren vid en ceremoni vid Elite Hotel Mimer, Umeå, onsdag den 3 maj.

– Sverige är bara självförsörjande av livsmedel till femtio procent och jag vill att ni ska veta att mjölkproduktionen är en avgörande näring. Jag är imponerad över era insatser i en tuff bransch och myndigheterna kan göra mer för att underlätta, till exempel förenklingar vid tillståndsansökan, säger Gunnar Holmgren, landshövding, Västernorrland.

35 år med utmärkt mjölk

Årets jubilarer har levererat mjölk med utmärkt kvalitet i 18, 26, 29, 32 och 37 år.

Det är 12 år sedan Berith och Ivar Johanssons gård Ibacken i Raggsjö, Norsjö kommun mottog guldmedalj av kungen i Stockholm. På den tiden tog det 25 år innan guldmedalj och i hela 37 år har norrlänningar kunnat njuta av mjölk från Ibacken i Raggsjö.

– Vi har alltid trivts som mjölkföretagare och det har varit en sporre att hålla hög kvalitet på den mjölk vi levererar. Trots att vi båda är pensionärer är vi dagligen i lagården. Men numera har vi anställda som sköter mjölkningen av gårdens 40 mjölkkor, berättar Berith Johansson, Ibackens gård i Raggsjö, Norsjö kommun.

Norrmejeriers utmärkelser är en utökning av LRFs guldmedalj som delas ut efter 23 år som mjölkleverantör. Se info och LRF-medaljörer längre ner.

Norrmejeriers jubilarer den 4 maj 2017

12 år efter guldmedalj (35 år som mjölkleverantör)

 • Berith & Ivar Johansson, Raggsjö Norsjö

9 år efter guldmedalj (32 år som mjölkleverantör)

 • Carina & Olof Alfredsson, Näsland Bjurholm

6 år efter guldmedalj (29 år som mjölkleverantör)

 • Anders & Maria Karlsson, Hissjö Umeå
 • Ronny & Reneé Olofsson, Brännland Bjurholm

3 år efter guldmedalj (26 år som mjölkleverantör)

 • Monica & Roger Täljeblad, Degernäs Bjurholm
 • Anders Nilsson, Hökmark Lövånger
 • Bo Nilsson, Hökmark Lövånger(förhindrad att närvara)

Guldplakett (18 år som mjölkleverantör)

 • Bengt Johansson, Degersjö Umeå (förhindrad att närvara)
 • Urban Åberg, Burgärdan Lövånger
 • Ulf & Ulla-Lena Sehlström, Södravägen Latikberg
 • Lars & Monika Eriksson, Hundsjö Boden
 • Sören Myrestam, Snårvägen Lillpite
 • Sune & Carin Kerttu, Kukkola Haparanda (förhindrad att närvara)
 • Peter Edholm, Salberg Nordingrå
 • Allan Karlsson, Empoberget Kalix (förhindrad att närvara)

Medlemmar som 2017 mottog LRFs guldmedalj (23 år som leverantörer):

 • Bert Persson & Karin Liljebäck, Saravallsv., Svartbyn, Överkalix, Norrbottens län
 • Kristina & Per Nordlund, Västra Spöland, Vännäs, Västerbottens, län
 • Karl Gunnar Widmark, Brände, Ånäset, Västerbottens län
 • Anna & Magnus Samuelsson, Björnaby, Björna, Västernorrlandslän

Läs mer om LRFs guldmedaljprogram: https://www.lrf.se/om-lrf/organisation/branschavdelningar/lrf-mjolk/guldmedaljprogrammet/

Pressbilder jubilarer

https://share.mediaflowpro.com/?YWACXHLGHD

Bildtext medaljörer: Monica och Roger Täljeblad, Degernäs Bjurholm, Anders Karlsson, Hissjö Umeå, Ivar och Berith Johansson, Raggsjö Norsjö, Gunnar Holmgren, landshövding Västernorrland, Carina och Olof Alfredsson, Näsland Bjurholm, Reneé och Ronny Olofsson, Brännland Bjurholm och Anders Nilsson, Hökmark Lövånger Foto: Mariann Holmberg

Bildtext guldplaketter: Urban Åberg och Maria Jonsson, Burgärdan Lövånger, Sören och Christina Myrestam, Snårvägen Lillpite, Gunnar Holmgren, landshövding Västernorrland, Lars och Monika Eriksson, Hundsjö Boden, Ulf och Ulla-Lena Sehlström, Södravägen Latikberg, Peter och Yvonne Edholm, Salberg Nordingrå Foto: Mariann Holmberg

Presskontakt

Mariann Holmberg, kommunikationsansvarig, Norrmejerier, 072 222 73 43, mariann.holmberg@norrmejerier.se

Ämnen

Taggar

Regioner


Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av cirka 460 lokala bönder varav 390 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter drygt 500 årsanställda och omsätter ca 1,8 miljarder kronor per år.

Presskontakt

Kristina Stiernspetz

Kristina Stiernspetz

Presskontakt Kommunikationschef 0730616433

Norrmejerier Ek. Förening

Norrmejerier är ett av Norrlands största livsmedelsföretag. Men framför allt så är vi norrlänningar, grannar, släktingar och vänner som bryr oss om Norrland och alla som bor här. Vi visar omsorg om människor och djur, genom att hålla landskapen öppna, lantbruken hållbara, produkterna lokala och transporterna korta. På så vis vårdar vi inte bara vårt Norrland utan även vår planet. För i en tid när lokalproducerad mat inte är en lokal utan en global angelägenhet så är vårt sätt att arbeta en unik tillgång. Den ska vi tillsammans ta tillvara och bygga framtiden på. För norrlänningarna är de här värdena de viktigaste skälen att välja Norrmejerier. Att det vi gör tillsammans inte bara är gott och nyttigt, utan även omsorg, stolthet och tro på ett levande Norrland.