Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Inbjudan till finalen av Västerbottensost-stipendiet

Hej!

Välkommen till finalen av årets upplaga av Västerbottensost-stipendiet den 6 november på matmässan Det Goda Köket i Stockholm.

Västerbottensost-stipendiet, som i år firar tio år, vänder sig till Sveriges främsta kockar mellan 18 och 25 år som vill vara med och utveckla den klassiska Västerbottensosten med kreativa, moderna och medvetna recept. Nu har tävlingsledaren, tillika krögaren, Fredrik Eriksson valt ut de tre finalisterna som inför jury och publik kommer tillaga sina tävlingsrecept live på mässans stora scen.

Första finalisten går upp på scen klockan 10.45 och därefter pågår tävlingen fram till klockan 14 då vinnaren utses.

Du är speciellt inbjuden till Västerbottensostrummet där en rad aktiviteter kommer att äga rum. Bland annat bjuds det på en trendspaning av dietisten, konsulten och författaren Annika wesslén och du kommer även att serveras mat och dryck.

På plats kommer det finnas möjlighet att intervjua tävlingens jury och givetvis kommer också tävlingsledare Fredrik Eriksson, finalisterna samt konferencier Staffan Ling vara plats och för att svara på frågor och diskutera årets tävling efter finalen.

 

Årets stjärnspäckade jury består av

  • Carl Jan Granqvist - Krögare, vinkännare, TV-profil och adjungerad professor i matkonst vid Norsk hotellhøgskole
  • Tom Sjöstedt - Årets kock 2008 och guldmedaljör tillsammans med svenska kocklandslaget i Kock-VM 2006
  • Susanne Jonsson - Kock, konditor, matkreatör, TV-kock i SVT:s Gokväll och driver företaget Foodie Sweden AB
  • Tommy Myllymäki - Årets kock 2007, arbetar vid Julita Wärdshus, tidigare på Pontus by the sea
  • Jon Hansson - Matskribent
  • Agneta Andersson - Brand Manager Västerbottensost

 

När: fredag den 6 november

Tid: kl 10.25-14.00

Plats: Det Goda Köket 2009, Stockholmsmässan, Västra entrén

Vad: Västerbottensost-stipendiet

 

OSA senast den 21 oktober för biljett till Västerbottensostrummet till claes.nystromer@primepr.se

 

Agenda för finalscenen och Västerbottensostrummet

Hålltider i Västerbottensostrummet

11.00-13.00: Välkomstmingel med mat och dryck

11.45-12.15: Ostmästare Tomas Rudin från Burträsk berättar om Västerbottensostens unika smak och historia

12.20-13.00: Trendspaning av dietisten och matkonsulten Annika Wesslén

13.00-14.00: Västerbottensost-stipendiet avgörs. Reserverade platser vid finalscenen för dig och speciellt inbjudna gäster.

Hålltider på finalscenen

10.25: Konferencier Staffan Ling presenterar Västerbottensost-stipendiet, finalisterna, tävlingsledaren och juryn

10.45: Finalist 1 startar

11.00: Finalist 2 startar

11.15: Finalist 3 startar

13.00: Finalist 1 klar - juryn bedömer och receptet diskuteras

13.15: Finalist 2 klar - juryn bedömer och receptet diskuteras

13.30: Finalist 3 klar - juryn bedömer och receptet diskuteras

14.00: Vinnaren presenteras - prisutdelning och möjlighet för intervjuer med segraren

 

Ämnen

Taggar


Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av 410 lokala bönder varav 330 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter cirka 540 årsanställda och omsätter ca två miljarder kronor per år.

Presskontakt

Kristina Stiernspetz

Kristina Stiernspetz

Presskontakt Kommunikationschef 0730616433
Anna-Karin Karlsson

Anna-Karin Karlsson

Presskontakt Hållbarhetschef Tel: 090-18 28 56

Relaterad media

Relaterat innehåll

Norrmejerier Ek. Förening

Norrmejerier är ett av Norrlands största livsmedelsföretag. Men framför allt så är vi norrlänningar, grannar, släktingar och vänner som bryr oss om Norrland och alla som bor här. Vi visar omsorg om människor och djur, genom att hålla landskapen öppna, lantbruken hållbara, produkterna lokala och transporterna korta. På så vis vårdar vi inte bara vårt Norrland utan även vår planet. För i en tid när lokalproducerad mat inte är en lokal utan en global angelägenhet så är vårt sätt att arbeta en unik tillgång. Den ska vi tillsammans ta tillvara och bygga framtiden på. För norrlänningarna är de här värdena de viktigaste skälen att välja Norrmejerier. Att det vi gör tillsammans inte bara är gott och nyttigt, utan även omsorg, stolthet och tro på ett levande Norrland.