Gå direkt till innehåll
Ida Östensson vann Norrmejerier-stipendiet 2013 i Västerbotten

Pressmeddelande -

Ida Östensson vann Norrmejerier-stipendiet 2013 i Västerbotten

Folkets röster gick till Ida Östensson som med god marginal till tvåan vann Norrmejerier-stipendiet på 33 333 kronor. 

Nästan 14 000 röster kom in till Norrmejerier-stipendiet, varav 5 256 lades på de nominerade i Västerbotten. Vinnaren Ida Östensson fick knappt 1000 röster fler än tvåan.

Ida Östensson är entreprenören och norrlandsprofilen som genom sitt outtröttliga engagemang arbetar för ett mer jämställt samhälle, både i Norrland och nationellt. Bl a i stiftelsen ”Crossing borders” där hon jobbar för ett mer jämställt deltagande i fritidsaktiviteter och i FATTA, som bland annat handlar om att få oss att reflektera över och agera mot sexuella övergrepp.

—  Ida Östensson personifierar äkta engagemang och visar hur man kan åstadkomma stor skillnad och göra sin röst hörd och det tror jag att många beundrar, kommenterar Hanna Widding från Norrmejerier vinnaren.

—  Det känns grymt att det är så många som tycker att jag har förtjänat en röst, säger Ida Östensson. Jag är otroligt stolt och glad!

Norrmejerier-stipendiet delas ut till någon eller några som utöver det vanliga kan sägas ha gjort gott för Norrland. Vem som helst kan ansöka om stipendiet och bland tidigare vinnare finns både idrotts- och musikstjärnor såväl som en förskola och ett äldreboende. Totalt i år kom 437 ansökningar in och av dem valde juryn ut 15 finalister, fem från Västerbotten, fem från Norrbotten och fem från Västernorrland. De tre vinnarna får dela på 100 000 kronor.

Högupplösta pressbilder finns i Norrmejeriers pressrum http://www.mynewsdesk.com/se/norrmejerier_ek

För mer information kontakta:

Hanna Widding, ansvarig för Norrmejerier-stipendiet

Telefon: 090-182995, 070-1843103

hanna.widding@norrmejerier.se


Ämnen

Taggar

Regioner


Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg norrländsk mjölk på våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till högklassiga mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. Vi har unika varumärken som Västerbottensost®, Verum®, Fjällfil®, Fjällyoghurt®, Gainomax® och Norrglimt®. Norrmejerier ägs av ca 580 bönder (varav 466 aktiva mjölkbönder) i Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland, sysselsätter ca 490 årsanställda och omsätter drygt 1,8 miljarder kronor per år.

 

Presskontakt

Kristina Stiernspetz

Kristina Stiernspetz

Presskontakt Kommunikationschef 0730616433

Relaterat material

Norrmejerier Ek. Förening

Norrmejerier är ett av Norrlands största livsmedelsföretag. Men framför allt så är vi norrlänningar, grannar, släktingar och vänner som bryr oss om Norrland och alla som bor här. Vi visar omsorg om människor och djur, genom att hålla landskapen öppna, lantbruken hållbara, produkterna lokala och transporterna korta. På så vis vårdar vi inte bara vårt Norrland utan även vår planet. För i en tid när lokalproducerad mat inte är en lokal utan en global angelägenhet så är vårt sätt att arbeta en unik tillgång. Den ska vi tillsammans ta tillvara och bygga framtiden på. För norrlänningarna är de här värdena de viktigaste skälen att välja Norrmejerier. Att det vi gör tillsammans inte bara är gott och nyttigt, utan även omsorg, stolthet och tro på ett levande Norrland.