Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

House of Metal vann Norrmejerier-stipendiet

Umeåfestivalen House of Metal vann norrlänningarnas hjärtan, fick flest röster och står därför som slutlig vinnare i Västerbotten av Norrmejerier-stipendiet. Omröstningen engagerade i år rekordmånga röstande och House of Metal var ohotad som segrare.

House of Metal rankas som en av Sveriges bästa hårdrockfestivaler och den lockar varje år tusentals besökare. Välkända band från både Sverige och andra länder trängs på scenerna och mottagandet av både medier och gäster är mycket positivt. Bland annat har de lockat långväga besökare från Japan, USA, Tyskland och England. Norrmejerier överraskade House of Metal-arrangörerna med en jättestor tårta med motiv av vinstchecken på 25 000 kronor och så här säger de om vinsten:

”Vi är jätteglada och stolta! Nu sätter vi metal-Norrland på kartan och använder prispengarna till att ta hit ännu fler och ännu bättre band!”

Totalt var 15 personer nominerade från Västernorrland, Västerbotten och Norrbotten och i slutändan var det upp till norrlänningarna själva att rösta fram sin favorit. Norrmejerier-stipendiet delas i år ut för 24 gången och stipendiet går till någon eller några som har gjort något utöver det vanliga för Norrland. Aldrig tidigare har det kommit in så många förslag på värdiga vinnare av Norrmejerier-stipendiet och även om man ser till antalet norrlänningar som har röstat på sin favorit var 2011 ett rekordår.

– Vi är överväldigade över det stora engagemang som finns bland norrlänningarna och det är en ära att få överlämna stipendiet till folkets favorit, säger Hanna Widding, ansvarig för Norrmejerier-stipendiet.

Övriga nominerade i Västerbotten var:

Humlan, kulturförening, Umeå

Magn-Asyl, förening, Byske

Cecilia Granlund, möbeldesigner, Umeå

Akrem Abdu, entreprenör, Umeå

Högupplösta pressbilder finns i Norrmejeriers pressrum http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/norrmejerier_ek

 

För mer information kontakta:

Hanna Widding, ansvarig för Norrmejerier-stipendiet

Telefon: 090-182995, 070-1843103

Taggar

Regioner


Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri. Vi förädlar årligen ca 195 miljoner kg norrländsk mjölk på våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till mjölk, fil, grädde och ost. Vi är stolta över våra unika varumärken Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Norrglimt® och JOKK®. Norrmejerier ägs av ca 620 bönder i Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland och sysselsätter ca 480 årsanställda och omsätter ca 1,8 miljarder kronor per år.

Presskontakt

Kristina Stiernspetz

Kristina Stiernspetz

Presskontakt Kommunikationschef 0730616433

Relaterat material

Norrmejerier Ek. Förening

Norrmejerier är ett av Norrlands största livsmedelsföretag. Men framför allt så är vi norrlänningar, grannar, släktingar och vänner som bryr oss om Norrland och alla som bor här. Vi visar omsorg om människor och djur, genom att hålla landskapen öppna, lantbruken hållbara, produkterna lokala och transporterna korta. På så vis vårdar vi inte bara vårt Norrland utan även vår planet. För i en tid när lokalproducerad mat inte är en lokal utan en global angelägenhet så är vårt sätt att arbeta en unik tillgång. Den ska vi tillsammans ta tillvara och bygga framtiden på. För norrlänningarna är de här värdena de viktigaste skälen att välja Norrmejerier. Att det vi gör tillsammans inte bara är gott och nyttigt, utan även omsorg, stolthet och tro på ett levande Norrland.