Följ Norrmejerier

​Hör hur gott Verum smakar

Pressmeddelande   •   Sep 17, 2015 11:04 CEST

Norrmejerierlanserar Verum i nya smaker och är den första yoghurten på marknaden gjord på ekologisk norrländsk mjölkråvara.
Verum lanserar samtidigt en ny filsmak Verum Hälsofil med superbär som är en god blandning av blåbär, acai och björnbär.

Pressbild: https://share.inviewer.se/?T0ACGLB2KK

Provsmakning med helhetsupplevelse
Mellan den 21 och 27 (v 39)september erbjuds resenärer vid Stockholms Central provsmakning av ekologisk Verum Hälsoyoghurt.

– Vi vill ge resenärer i Stockholm en chans att prova ekologisk Verum där vi gör Verum till en helhetsupplevelse med ljudspottar och smakinspirerande bilder, säger Petra Anderson-Stening, varumärkesansvarig för Verum vid Norrmejerier.

Fakta Verum
Ekologisk Verum Hälsoyoghurt finns i smakerna blåbär, jordgubb/smultron, hallon och naturell.
Verum Hälsofil och Hälsoyoghurt är gjorda på 100 procent norrländsk mjölk som är en naturlig källa till protein och kalcium. Norrmejeriers kor äter enbart GMO-fritt foder och betar utomhus i norrländska sommarhagar. www.verum.se

Fakta Verum-bakterien
I samarbete med forskare vid Umeå universitet har Norrmejerier som äger varumärket Verum förenat en lång norrländsk tradition med den moderna människans behov av livsmedel för en aktiv och hälsosam livsstil. Bakteriekulturen, Lactococcus lactis L1A har sitt ursprung vid en gård i norra Västerbotten.

Ljudspottarna går även som reklam i radio, läs mer om radiospottar: http://www.dagensmedia.se/nyheter/radio/article3930291.ece

För mer information
Petra Anderson-Stening, Brand Manager för Verum, Norrmejerier, 070 108 53 29, petra.anderson-stening@norrmejerier.se

Presskontakt
Mariann Holmberg, kommunikationsansvarig, Norrmejerier, 072 222 73 43, mariann.holmberg@norrmejerier.se

Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av cirka 530 lokala bönder varav 420 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter drygt 500 årsanställda och omsätter ca 1,9 miljarder kronor per år.