Gå direkt till innehåll
Från den första februari 2022 höjer Norrmejerier betalningen för mjölken till de norrländska mjölkbönderna.
Från den första februari 2022 höjer Norrmejerier betalningen för mjölken till de norrländska mjölkbönderna.

Pressmeddelande -

Höjt mjölkpris till de norrländska mjölkbönderna

Från den första februari 2022 höjer Norrmejerier betalningen till de norrländska mjölkbönderna med 40 öre per kg invägd mjölk. ”En absolut nödvändig höjning utifrån de ökade kostnaderna för gårdarna” menar Norrmejeriers ordförande Göran Olofsson.

-   Gårdarna har under en längre tid pressats av kraftiga kostnadsökningar, bland annat på foder, drivmedel och energi. Ökningarna har varit mycket kraftiga och höjningen av betalningen är en absolut nödvändig och efterlängtad åtgärd som delvis kompenserar för kostnadsökningarna, säger Göran Olofsson, ordförande Norrmejerier.

Höjningen av betalningen för mjölkråvaran avser såväl konventionell som ekologisk mjölk. Ekotillägget är dock oförändrat. Det nya a conto-priset för konventionell mjölk blir därmed 409 öre per kilo och för ekologisk mjölk, 494 öre per kilo från 1 februari 2022.

-   Betalningen för mjölkråvaran är en förutsättning för att kunna driva en hållbar mjölkproduktion i Norrland. Med den här höjningen hoppas jag att våra medlemmar ska känna tillförsikt att fortsätta driva och utveckla sina mjölkgårdar så att norrlänningarna kan köpa lokalproducerad mjölk även i framtiden avslutar Göran Olofsson.


För mer information kontakta:

Göran Olofsson, styrelseordförande Norrmejerier
Email: goran.olofsson@norrmejerier.se
Telefon: 070-373 02 42

Krister Zackari, vd Norrmejerier
Email: krister.zackari@norrmejerier.se
Telefon: 070-329 18 98

Ämnen

Taggar

Regioner


Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av 410 lokala bönder varav 330 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter cirka 540 årsanställda och omsätter ca två miljarder kronor per år.

Presskontakt

Kristina Stiernspetz

Kristina Stiernspetz

Presskontakt Kommunikationschef 0730616433
Anna-Karin Karlsson

Anna-Karin Karlsson

Presskontakt Hållbarhetschef Tel: 090-18 28 56

Relaterad media

Norrmejerier Ek. Förening

Norrmejerier är ett av Norrlands största livsmedelsföretag. Men framför allt så är vi norrlänningar, grannar, släktingar och vänner som bryr oss om Norrland och alla som bor här. Vi visar omsorg om människor och djur, genom att hålla landskapen öppna, lantbruken hållbara, produkterna lokala och transporterna korta. På så vis vårdar vi inte bara vårt Norrland utan även vår planet. För i en tid när lokalproducerad mat inte är en lokal utan en global angelägenhet så är vårt sätt att arbeta en unik tillgång. Den ska vi tillsammans ta tillvara och bygga framtiden på. För norrlänningarna är de här värdena de viktigaste skälen att välja Norrmejerier. Att det vi gör tillsammans inte bara är gott och nyttigt, utan även omsorg, stolthet och tro på ett levande Norrland.