Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​Henrik Wahlberg lämnar över ordförandeskapet våren 2017

Norrmejeriers styrelseordförande Henrik Wahlberg har meddelat Norrmejeriers valberedning att han inte är tillgänglig för omval och lämnar därmed Norrmejeriers styrelse vid föreningsstämman i maj 2017.

– Det är en förmån och ett stort förtroende att vara ordförande i Norrmejeriers styrelse, men allt har sin tid och jag vet att det finns andra medlemmar som både är motiverade och redo kan kliva fram i styrelsearbetet, säger Henrik Wahlberg.

Han brinner för Norrmejerier och kommer fram till stämman fortsätta med oförändrat engagemang och i sin roll som mjölkbonde att engagera sig i föreningsarbetet och villkoren för de norrländska mjölkbönderna.

– Givetvis kommer det kännas tomt när jag lämnar över ordförandeklubban. Jag trivs väldigt bra med styrelsearbete och mina erfarenheter kan komma till användning i något helt annat sammanhang, säger Henrik Wahlberg.

Henrik Wahlberg har varit del av Norrmejeriers styrelse sedan 2002 och fick förtroende som vice ordförande 2006. Sedan 2010 har Henrik Wahlberg innehaft uppdraget som styrelseordförande. Henrik Wahlberg är mjölkbonde i Soukolojärvi i Övertorneå kommun.

Presskontakt

Mariann Holmberg, kommunikationsansvarig, 072 222 73 43

Ämnen

Taggar

Regioner


Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av cirka 500 lokala bönder varav 400 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter drygt 500 årsanställda och omsätter ca 1,8 miljarder kronor per år.

Presskontakt

Kristina Stiernspetz

Kristina Stiernspetz

Presskontakt Kommunikationschef 0730616433

Norrmejerier Ek. Förening

Norrmejerier är ett av Norrlands största livsmedelsföretag. Men framför allt så är vi norrlänningar, grannar, släktingar och vänner som bryr oss om Norrland och alla som bor här. Vi visar omsorg om människor och djur, genom att hålla landskapen öppna, lantbruken hållbara, produkterna lokala och transporterna korta. På så vis vårdar vi inte bara vårt Norrland utan även vår planet. För i en tid när lokalproducerad mat inte är en lokal utan en global angelägenhet så är vårt sätt att arbeta en unik tillgång. Den ska vi tillsammans ta tillvara och bygga framtiden på. För norrlänningarna är de här värdena de viktigaste skälen att välja Norrmejerier. Att det vi gör tillsammans inte bara är gott och nyttigt, utan även omsorg, stolthet och tro på ett levande Norrland.