Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​Henrik Wahlberg fortsätter som styrelseordförande för Norrmejerier

Henrik Wahlberg fortsätter som styrelseordförande för Norrmejerier.

Norrmejeriers stämma som ägde rum i Skellefteå, den 5 maj 2015 och Henrik Wahlberg fortsätter som styrelseordförande för Norrmejerier.

Henrik Wahlberg har haft rollen som styrelseordförande sedan 2010.

– Jag ser fram emot att fortsätta som ordförande i Norrmejeriers styrelse. Vi kommer fortsätta möta utmaningar, men jag känner mig trygg i att Norrmejerier även i framtiden kommer vara ett starkt varumärke med mejeriprodukter av hög kvalitet som efterfrågas av konsumenterna, säger Henrik Wahlberg, styrelseordförande, Norrmejerier.

Övriga omvalda ledamöter är Göran Olofsson, vice ordförande, Ånäset och Ulla Bergström, Svensbyn. Nyvald ledamot är Magnus Sandin, Älvsbyn.
Övriga ledamöter är Mats Granberg, Roknäs, Anders Jonört, Flarken, Birgit Andersson, Örnsköldsvik och Kenneth Samuelsson, Boden.

Norrmejeriers styrelseordförande Henrik Wahlberg är en av företagets ägare. Tillsammans med sin fru Viktoria Luttu Wahlberg driver Henrik Wahlberg Luttugården AB utanför Övertorneå sedan 1992. De är den 7:e generationen på gården sedan 1791. Gården driver mjölk- och köttproduktion med en strävan om ett naturligt förhållande till djur anpassat till nordliga breddgrader. Mjölkproducenterna Viktoria Luttu Wahlberg och Henrik Wahlberg på Luttugården i Övertorneå har nyligen tilldelats utmärkelsen Årets Vallmästare 2015.

För mer information
Henrik Wahlberg, styrelseordförande för Norrmejerier, henrik.wahlberg@norrmejerier.se, 070-694 47 59

Presskontakt
Mariann Holmberg, kommunikationsansvarig, Norrmejerier, mariann.holmberg@norrmejerier.se, 072 222 73 43

Ämnen

Taggar

Regioner


Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är Sveriges nordligaste mejeriförening och ägs av ca 530 lokala bönder i Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk på våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. Vi har unika varumärken som Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil® och Fjällyoghurt®. Norrmejerier sysselsätter ca 510 årsanställda och omsätter ca 1,9 miljarder kronor per år.

Presskontakt

Kristina Stiernspetz

Kristina Stiernspetz

Presskontakt Kommunikationschef 0730616433

Norrmejerier Ek. Förening

Norrmejerier är ett av Norrlands största livsmedelsföretag. Men framför allt så är vi norrlänningar, grannar, släktingar och vänner som bryr oss om Norrland och alla som bor här. Vi visar omsorg om människor och djur, genom att hålla landskapen öppna, lantbruken hållbara, produkterna lokala och transporterna korta. På så vis vårdar vi inte bara vårt Norrland utan även vår planet. För i en tid när lokalproducerad mat inte är en lokal utan en global angelägenhet så är vårt sätt att arbeta en unik tillgång. Den ska vi tillsammans ta tillvara och bygga framtiden på. För norrlänningarna är de här värdena de viktigaste skälen att välja Norrmejerier. Att det vi gör tillsammans inte bara är gott och nyttigt, utan även omsorg, stolthet och tro på ett levande Norrland.