Gå direkt till innehåll
​Henrik Wahlberg fortsätter som ordförande för Norrmejerier

Pressmeddelande -

​Henrik Wahlberg fortsätter som ordförande för Norrmejerier

Bildtext: Från vänster: Anders Jonört, Flarken, Göran Olofsson, vice ordförande, Ånäset, Ulla Bergström, Svensbyn, Helena Ågren, Vännäs, Henrik Wahlberg, ordförande, Övertorneå, Kenneth Samuelsson, Boden, Kjell Forsen, Bredbyn, Magnus Sandin, Älvsbyn. Längst till höger: Anders Fredriksson, vd, Norrmejerier.
Foto: Norrmejerier

Henrik Wahlberg, Övertorneå, har vid konstituerande styrelsesammanträde, fått förnyat förtroende som styrelseordförande för Norrmejerier. Göran Olofsson, Ånäset, fortsätter som vice ordförande. Helena Ågren, Vännäs och Kjell Forsen, Bredbyn är två nyinvalda ledamöter.

– Trots tuff konkurrens, som pressar böndernas ersättning till alltför låga nivåer, är Norrmejerier en stark framtida mejeriaktör. Jag ser fram emot ett nytt år som ordförande där jag hoppas på en positiv vändning i marknadsläget, säger Henrik Wahlberg.

Styrelsen består av: Henrik Wahlberg, Övertorneå, Göran Olofsson, Ånäset, Magnus Sandin, Älvsbyn och Ulla Bergström, Svensbyn, omvalda är Anders Jonört, Flarken och Kenneth Samuelsson, Boden och nyinvalda är Helena Ågren, Vännäs och Kjell Forsen, Bredbyn.

Pressbild: http://www.mynewsdesk.com/se/norrmejerier_ek/images/nyvalda-styrelseledamoeter-vid-staemma-2016-tillsammans-med-vd-556148

– Med gamla och nya ledamöter har vi en styrelse bestående av ägare med bra kompetens att leda Norrmejerier, säger Henrik Wahlberg.

Ledamöter i Norrmejeriers styrelse väljs vid den ekonomiska föreningens årsstämma. I styrelsen ingår även lagstadgade fackliga representanter. Styrelsen anger mål och riktlinjer för Norrmejeriers verksamhet. Verkställande direktör som leder Norrmejeriers verksamheter är Anders Fredriksson.

Presskontakt

Mariann Holmberg, kommunikationsansvarig, Norrmejerier, 072 222 73 43

Taggar

Regioner


Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening ägs av cirka 500 lokala bönder varav 400 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Norrmejerier förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid mejerierna i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I produktsortimentet ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter drygt 500 årsanställda och omsätter ca 1,8 miljarder kronor per år.

Presskontakt

Kristina Stiernspetz

Kristina Stiernspetz

Presskontakt Kommunikationschef 0730616433

Norrmejerier Ek. Förening

Norrmejerier är ett av Norrlands största livsmedelsföretag. Men framför allt så är vi norrlänningar, grannar, släktingar och vänner som bryr oss om Norrland och alla som bor här. Vi visar omsorg om människor och djur, genom att hålla landskapen öppna, lantbruken hållbara, produkterna lokala och transporterna korta. På så vis vårdar vi inte bara vårt Norrland utan även vår planet. För i en tid när lokalproducerad mat inte är en lokal utan en global angelägenhet så är vårt sätt att arbeta en unik tillgång. Den ska vi tillsammans ta tillvara och bygga framtiden på. För norrlänningarna är de här värdena de viktigaste skälen att välja Norrmejerier. Att det vi gör tillsammans inte bara är gott och nyttigt, utan även omsorg, stolthet och tro på ett levande Norrland.