Gå direkt till innehåll
Guldmedaljer till Norrmejeriers ägare

Pressmeddelande -

Guldmedaljer till Norrmejeriers ägare

Utdelningen av LRFs guldmedaljer 2016 äger rum den 18e april vid Svenska Läkaresällskapet i Stockholm.

Tre av Norrmejeriers ägare har i år levererat förstklassig mjölk från friska kor under minst 23 år.

– Vi är väldigt stolta över att vi återigen har medlemmar som uppfyllt de hårda krav som ställs för att motta LRFs guldmedalj. Det är en extrem bedrift att hålla så jämn och hög kvalitet under 23 år, säger Lars Westman, medlemschef, Norrmejerier.

Guldmedaljörerna bjuds till Stockholm för att där motta guldmedalj från Kung Carl Gustaf. Därefter bjuds medaljörerna på en festsupé.

Norrmejeriers medaljörer

  • Eva Eriksson och Sture Eriksson, Kusliden, Kåge, Västerbotten
  • Christin Johansson och Börje Johansson, Ytterklintfäboda, Robertsfors, Västerbotten
  • Bengt Östlund, Aspnäs, Älandsbro, Västernorrland

Lista på samtliga medaljörer: http://www.lrf.se/globalassets/dokument/om-lrf/branscher/lrf-mjolk/guldmedaljen/lrf-mjolk-guldmedaljorer-2016.pdf

Stränga krav för guldmedalj

För att mjölkleveranserna ska bli godkända enligt guldmedaljprogrammet krävs att alla leverans- och kvalitetsregler har varit uppfyllda och inga anmärkningar som gett prisavdrag får ha förekommit.

Exempelvis måste alla lukt- och smakprov vara i klass 1. Utöver detta finns extra höga krav på innehållet av bakterier och celler. Det så kallade celltalet är en viktig indikator på kons juverhälsa.

Läs mer om guldmedaljutdelningen: http://www.lrf.se/om-lrf/organisation/branschavdelningar/lrf-mjolk/guldmedaljprogrammet/guldmedaljutdelningen/

Presskontakt

Mariann Holmberg, kommunikationsansvarig, Norrmejerier, 072 222 73 43

Taggar

Regioner


Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av cirka 530 lokala bönder varav 420 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter drygt 500 årsanställda och omsätter ca 1,9 miljarder kronor per år.

Presskontakt

Kristina Stiernspetz

Kristina Stiernspetz

Presskontakt Kommunikationschef 0730616433

Norrmejerier Ek. Förening

Norrmejerier är ett av Norrlands största livsmedelsföretag. Men framför allt så är vi norrlänningar, grannar, släktingar och vänner som bryr oss om Norrland och alla som bor här. Vi visar omsorg om människor och djur, genom att hålla landskapen öppna, lantbruken hållbara, produkterna lokala och transporterna korta. På så vis vårdar vi inte bara vårt Norrland utan även vår planet. För i en tid när lokalproducerad mat inte är en lokal utan en global angelägenhet så är vårt sätt att arbeta en unik tillgång. Den ska vi tillsammans ta tillvara och bygga framtiden på. För norrlänningarna är de här värdena de viktigaste skälen att välja Norrmejerier. Att det vi gör tillsammans inte bara är gott och nyttigt, utan även omsorg, stolthet och tro på ett levande Norrland.