Följ Norrmejerier

Grönt och grillat med Västerbottensost®

Pressmeddelande   •   Jun 23, 2020 08:00 CEST

Det är sommar och grönskan är i full blom. En tid att njuta av på många sätt och kanske framförallt en tid för goda middagar. Sommaren bjuder på många fina primörer och gröna råvaror, och kanske det bästa av allt är att de finns lokalt nära dig. En perfekt smaksättare till gröna rätter och ett säkert kort för en lyckad smakupplevelse är Västerbottensost®. Med sin sälta lyfter den sötman i grönsakerna och genom grillningen skapas en ytterligare smakdimension. 

Här har vi tagit fram en fräsch sommarmeny med många gröna och sköna rätter tillsammans med smaken av Västerbottensost®. Vad sägs om grillad spetskål, sommarens primörer med en smält ostsås gjord på Västerbottensost®, eller varför inte grillade jordgubbar med hemlagad kolasås med sälta av Västerbottensost®?

Så tänd grillen, ta något svalt och gott att dricka och låt Västerbottensost® sätta smak på din middag. Smaklig måltid!

Grillad spetskål: 

https://vasterbottensost.com/recept/grillad-spetskal-med-vasterbottensost/

Primörer med smältostsås: 

https://vasterbottensost.com/recept/grillade-primorer-med-mustig-smaltost-sas-pa-vasterbottensost/

Blomkål & hummus:

https://vasterbottensost.com/recept/helgrillad-blomkal-med-hummus-pa-vasterbottensost/

Löjromspizza:

https://vasterbottensost.com/recept/pizza-bianca-med-vasterbottensost-och-lojrom/

Kolasås och fruktspett:

https://vasterbottensost.com/recept/grillat-fruktspett-med-mustig-kolasas-och-saltrostade-mandlar/

Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av 422 lokala bönder varav 354 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter cirka 550 årsanställda och omsätter ca två miljarder kronor per år.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.