Gå direkt till innehåll
Den nya dubbelställda silon väger cirka 15 ton och är 16 meter hög. Foto Mariann Holmberg / Norrmejerier
Den nya dubbelställda silon väger cirka 15 ton och är 16 meter hög. Foto Mariann Holmberg / Norrmejerier

Pressmeddelande -

Första nya silo på plats vid Umeå mejeri

Norrmejerier har bytt ut en första av fyra silos för mottagning av mjölk. Nya silos blir dubbelställda med vardera två tankar om 60 kubik. Två kranbilar hjälptes åt med lyftet av den cirka 15 ton tunga och 16 meter höga pjäsen.

– Lyftet gick enligt plan och vädret var perfekt, säger Micael Höglund, projektledare vid Umeå mejeri.

Närmaste fabrik för bygge av silos finns i Litauen och frakten därifrån har tagit flera dagar med extra bred och extra lång specialtransport. 

Umeå mejeri har nio siloplatser för mottagning av mjölk. Fyra av befintliga silos byts ut av åldersskäl. Två silos skickas för återvinning av rostfritt stål och två kan återanvändas inom mejeriet för andra ändamål.

– Dubbelställda silo ger oss bättre möjlighet för mottagning av mjölk med flera kvaliteter. Idag gör vi endast skillnad på eko och konventionell mjölkråvara, berättar Micael Höglund.

Se länk för högupplösta pressbilder: https://share.mediaflowpro.com/?4PACTTL428

Foto: Mariann Holmberg / Norrmejerier

Presskontakt:

Mariann Holmberg, kommunikationsansvarig, Norrmejerier

Bildtext nedan: Lars Bergman, tekniker och Micael Höglund, projektledare har tillsammans planerat silobytet under mer än ett år. Inför lyftet var de förväntansfulla och resultatet blev perfekt.


Ämnen

Taggar

Regioner


Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av cirka 460 lokala bönder varav 390 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter drygt 500 årsanställda och omsätter ca 1,8 miljarder kronor per år.

Presskontakt

Kristina Stiernspetz

Kristina Stiernspetz

Presskontakt Kommunikationschef 0730616433

Norrmejerier Ek. Förening

Norrmejerier är ett av Norrlands största livsmedelsföretag. Men framför allt så är vi norrlänningar, grannar, släktingar och vänner som bryr oss om Norrland och alla som bor här. Vi visar omsorg om människor och djur, genom att hålla landskapen öppna, lantbruken hållbara, produkterna lokala och transporterna korta. På så vis vårdar vi inte bara vårt Norrland utan även vår planet. För i en tid när lokalproducerad mat inte är en lokal utan en global angelägenhet så är vårt sätt att arbeta en unik tillgång. Den ska vi tillsammans ta tillvara och bygga framtiden på. För norrlänningarna är de här värdena de viktigaste skälen att välja Norrmejerier. Att det vi gör tillsammans inte bara är gott och nyttigt, utan även omsorg, stolthet och tro på ett levande Norrland.