Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Fler bönder går över till Norrmejerier i Ö-viksregionen

På måndag den 14 december börjar ytterligare sex bönder i Ö-viksregionen leverera till Norrmejerier. Det innebär att mer än åtta av tio liter mjölk som produceras i Ö-viksregionen nu levereras till Norrmejerier. Bättre betalt och en ökad efterfrågan på lokalproducerad mjölk bland Ö-viksborna är de främsta anledningarna till böndernas mejeribyte.

75 procent av gårdarna i Ö-viksregionen levererar till Norrmejerier efter att ytterligare sex bönder nu bytt mejeri. En av bönderna som på måndag börjar skicka mjölken norrut istället för söderut är Tomas Domeij från Husum.

– Nu när Norrmejeriers mjölk har börjat säljas i Ö-viksregionen känns det naturligt att minska transporterna och öka lönsamheten genom att leverera till det mest lokala mejeriet, säger Tomas Domeij.

I början av november lanserades lokalproducerad mjölk från Norrmejerier i matbutiker och på bensinstationer runt om i Ö-viksregionen. Alla handlare erbjöds då att sälja mejeriprodukter från Norrmejerier vilket nästan hälften av handlarna nu börjat göra.

Bo Rasmussen, vd på Norrmejerier, hoppas nu att de kvarvarande butikerna ska ge konsumenterna möjligheten att välja den lokalt producerade mjölken från Ö-vik.

Stödet för de lokala bönderna är starkare än någonsin i Ö-viksområdet. En färsk undersökning gjord i början av december visar nämligen att 94 procent av Ö-viksborna tycker det är viktigt att stödja den lokala Ö-viksbonden, detta är en ökning med en procentenhet jämfört med augusti 2009 då siffran låg på 93 procent.

– Vi har alltid varit tydliga med vår lokala förankring och hur den bidrar till att göra gott för Norrland. Det är viktigt för oss att vara ett nära stöd för bönderna i arbetet för ett framgångrikt jordbruk, att nu fler bönder ansluter sig till oss ser jag som ett kvitto på att vi lyckas med detta, säger Bo Rasmussen.

Ämnen

Taggar

Regioner


Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av 410 lokala bönder varav 330 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter cirka 540 årsanställda och omsätter ca två miljarder kronor per år.

Presskontakt

Kristina Stiernspetz

Kristina Stiernspetz

Presskontakt Kommunikationschef 0730616433
Anna-Karin Karlsson

Anna-Karin Karlsson

Presskontakt Hållbarhetschef Tel: 090-18 28 56

Relaterad media

Relaterat innehåll

Norrmejerier Ek. Förening

Norrmejerier är ett av Norrlands största livsmedelsföretag. Men framför allt så är vi norrlänningar, grannar, släktingar och vänner som bryr oss om Norrland och alla som bor här. Vi visar omsorg om människor och djur, genom att hålla landskapen öppna, lantbruken hållbara, produkterna lokala och transporterna korta. På så vis vårdar vi inte bara vårt Norrland utan även vår planet. För i en tid när lokalproducerad mat inte är en lokal utan en global angelägenhet så är vårt sätt att arbeta en unik tillgång. Den ska vi tillsammans ta tillvara och bygga framtiden på. För norrlänningarna är de här värdena de viktigaste skälen att välja Norrmejerier. Att det vi gör tillsammans inte bara är gott och nyttigt, utan även omsorg, stolthet och tro på ett levande Norrland.