Gå direkt till innehåll
Fira in sommaren på Norrmejeriers betessläpp

Pressmeddelande -

Fira in sommaren på Norrmejeriers betessläpp

Betessläppet har blivit en av folkfest för norrlänningarna när man tillsammans med de lokala bönderna firar in sommaren med det traditionsenliga betessläppet. Totalt är det omkring 30 gårdar i Norrbotten, Västerbotten och Ångermanland som som bjuder in till betessläpp under maj och juni. Information om alla Norrmejeriers betessläpp finns på www.norrmejerier.se/betesslapp

-  Det finns ett otroligt stort intresse idag för varifrån maten på våra bord kommer. Vi vet genom flera undersökningar att intresset för lokalproducerat är som allra störst i Norrland och det ökar förstås intresset för att besöka våra gårdar säger Hanna Widding på Norrmejerier.

Mobilen visar vägen

Det är inte alltid så lätt att hitta till de lokala mjölkgårdarna. Därför lanserar Norrmejerier i år en helt ny möjlighet att hitta sitt närmaste betessläpp i mobilen. Det är en helt ny digital annons som när du surfar in på din lokala dagstidning med mobilen kollar upp var det närmaste betessläppet finns i förhållande till mobilens position och meddelar detta till dig.

-  Den här funktionen är vi bland de allra första att använda i Sverige och vi hoppas att den ska vara till nytta för norrlänningarna när de ska hitta till våra betessläpp, säger Per-Olov Sjöberg, online manager på Norrmejerier.

Lokalproducerad mjölk engagerar

För tredje året i rad visar Norrmejeriers undersökningar att intresset för lokalproducerade livsmedel är stort i Sverige, och störst är det i Norrland. 3 av 10 norrlänningar uppger dessutom att de idag köper mer lokalproducerat än för ett år sedan. Mjölk är det enskilt viktigaste livsmedlet för norrlänningen att köpa lokalproducerat, tätt följt av ägg och grädde. Norrmejeriers undersökningar finns på www.norrmejeriernyheter.se/lokalproducerat.


För mer information kontakta:

Hanna Widding, product manager

Telefon: 090-182995, 070-1843103

hanna.widding@norrmejerier.se


Ämnen

Taggar

Regioner


Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri. Vi förädlar årligen mer än 200 miljoner kg norrländsk mjölk på våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till högklassiga mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. Vi har unika varumärken som Västerbottensost®, Verum®, Fjällfil®, Fjällyoghurt®, Gainomax® och Norrglimt®. Norrmejerier ägs av ca 570 bönder (varav 466 aktiva mjölkbönder) i Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland, sysselsätter ca 490 årsanställda och omsätter drygt 1,8 miljarder kronor per år.

 

Presskontakt

Kristina Stiernspetz

Kristina Stiernspetz

Presskontakt Kommunikationschef 0730616433

Relaterat material

Norrmejerier Ek. Förening

Norrmejerier är ett av Norrlands största livsmedelsföretag. Men framför allt så är vi norrlänningar, grannar, släktingar och vänner som bryr oss om Norrland och alla som bor här. Vi visar omsorg om människor och djur, genom att hålla landskapen öppna, lantbruken hållbara, produkterna lokala och transporterna korta. På så vis vårdar vi inte bara vårt Norrland utan även vår planet. För i en tid när lokalproducerad mat inte är en lokal utan en global angelägenhet så är vårt sätt att arbeta en unik tillgång. Den ska vi tillsammans ta tillvara och bygga framtiden på. För norrlänningarna är de här värdena de viktigaste skälen att välja Norrmejerier. Att det vi gör tillsammans inte bara är gott och nyttigt, utan även omsorg, stolthet och tro på ett levande Norrland.