Gå direkt till innehåll
Felmärkt grädde. Konsumentbild.
Felmärkt grädde. Konsumentbild.

Pressmeddelande -

Felmärkt datum på Ekologisk Vispgrädde

Tyvärr har det blivit fel datum på Norrmejerier Ekologisk Vispgrädde, 3 dl, med tillverkningsdag den 15 augusti. De aktuella paketen har blivit märkta med Bästföredag den 12 september.

– Vår Ekologiska grädde är färsk och håller till minst den 24 augusti och vi kan trots märkningen inte garantera längre hållbarhetstid än så, säger Mariann Holmberg, kommunikationsansvarig, Norrmejerier.

Den felmärkta grädden har i övrigt utmärkt kvalitet och påverkas som andra färska mejeriprodukter, vilket innebär att den surnar om den står för länge i kylskåpet. Datummärkningen sker i förpackningsögonblicket och trots kontrollrutiner har det ändå blivit fel, vilket är något som utreds på mejeriet.

– Vi beklagar händelsen och uppmanar konsumenter att använda Ekologisk grädde som är producerad den 15 augusti före den 24 augusti, säger Mariann Holmberg.

Presskontakt

Mariann Holmberg, kommunikationsansvarig, Norrmejerier, 072 222 73 43, mariann.holmberg@norrmejerier.se

Taggar

Regioner


Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av cirka 460 lokala bönder varav 390 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter drygt 500 årsanställda och omsätter ca 1,8 miljarder kronor per år.

Presskontakt

Kristina Stiernspetz

Kristina Stiernspetz

Presskontakt Kommunikationschef 0730616433

Norrmejerier Ek. Förening

Norrmejerier är ett av Norrlands största livsmedelsföretag. Men framför allt så är vi norrlänningar, grannar, släktingar och vänner som bryr oss om Norrland och alla som bor här. Vi visar omsorg om människor och djur, genom att hålla landskapen öppna, lantbruken hållbara, produkterna lokala och transporterna korta. På så vis vårdar vi inte bara vårt Norrland utan även vår planet. För i en tid när lokalproducerad mat inte är en lokal utan en global angelägenhet så är vårt sätt att arbeta en unik tillgång. Den ska vi tillsammans ta tillvara och bygga framtiden på. För norrlänningarna är de här värdena de viktigaste skälen att välja Norrmejerier. Att det vi gör tillsammans inte bara är gott och nyttigt, utan även omsorg, stolthet och tro på ett levande Norrland.