Följ Norrmejerier

David Gunnarstedt - årets mjölkhävare 2009

Pressmeddelande   •   Okt 26, 2009 10:08 CET

På lördagen avgjordes finalen av årets stora mjölkhävarturné på Rådhustorget i Umeå. På startlinjen stod de tre snabbaste norrlänningarna från de femton deltävlingarna i Norr- och Västerbotten - Kenneth Sjöstedt från Skellefteå, Andreas From från Åsele och David Gunnarstedt från Kåbdalis. Efter ett fenomenalt rekord på 0,925 sekunder i andra omgången satte David Gunnarstedt punkt för tävlingen och kan nu titulera sig Mjölkhävare 2009.

- Detta känns suveränt. Jag är inte helt säker, men förmodligen är jag väl världsmästare i mjölkhävning nu, för vilka kan häva mjölk snabbare än norrlänningar?! Förstapriset på en livslång förbrukning av mjölk passar mig dessutom som handen i handsken då jag dricker över en liter om dagen, säger den 24-åriga vinnaren David Gunnarstedt från Kåbdalis.

Några hundra personer trotsade kylan på Rådhustorget i Umeå för att bevittna upplösningen av Mjölkhävare 2009 på lördagen. Förutom rafflande dramatik bjöds publiken på nybakta kanelbullar, mjölk och musik av Luleåbandet Movitz. På finalscenen ställde sig även Umeås kommunalråd Anders Ågren och Umeå IK:s Sofia Jakobsson för att häva varsitt glas för Norrland.

Den 15 september gick startskottet för Mjölkhävare 2009 då den första deltävlingen avgjordes på Galleriatorget i Kalix. Därefter har ytterligare fjorton deltävlingar ägt rum, från Kiruna i norr till Umeå i söder. Totalt har 2423 deltagare tillsammans hävt ca 485 liter mjölk under turnén.

- Vill tacka alla som kommit till våra tält och hävt ett glas mjölk för Norrland under mjölkhävarturnén. Engagemanget har varit fantastiskt, säger Anna Norrgård, kategorichef lokalmarknad Norrmejerier.

Fakta totalt för samtliga 15 deltävlingar

Deltagare totalt: 2423 st

Deltagare kvinnor: 667 st (28 %)

Deltagare män: 1756 st (72 %)

Genomsnittsålder: 24,4 år

Äldst: 95 år

Yngst: Under 1 år

Genomsnittstid: 6,051 sek

Favoritmjölk: Mellanmjölk (65 %)

 

För intervju med vinnaren David Gunnarstedt nås han på tfn: 073-0662992, e-post: david@kabdalis.com

Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri. Vi förädlar årligen ca 190 miljoner kg norrländsk mjölk på våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till högklassiga mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. Vi har unika varumärken som Västerbottensost®, Verum®, Gainomax® och JOKK® bärdryck. Norrmejerier ägs av ca 800 bönder i Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland, sysselsätter ca 470 årsanställda och omsätter ca 1,7 miljarder kronor per år.

Vid frågor kontakta: Anna Norrgård, kategorichef lokalmarknad Norrmejerier, tfn: 0702-69 29 39, e-post anna.norrgard@norrmejerier.se

 

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.