Gå direkt till innehåll
Bra försäljning och låga driftskostnader präglar 2013

Pressmeddelande -

Bra försäljning och låga driftskostnader präglar 2013

Norrmejeriers styrelse har nu fastställt föreningens resultat för 2013 till 22 miljoner kronor efter skatt. Tack vare en bra försäljning och lägre driftskostnader har mejeriföreningen under året som gått kunnat betala ut en rekordstor summa för mjölken till sina ägare, de norrländska mjölkbönderna - hela 53 miljoner kronor mer än under 2012.

-   Med tanke på hur kärvt det varit för många mjölkgårdar de senaste åren så känns det förstås riktigt bra säger Henrik Wahlberg, styrelsens ordförande. De norrländska mjölkgårdarna har producerat en stor mängd mjölk av god kvalitet under året och det är viktigt att de kan fortsätta med det.

Norrmejerier har under året som gått höjt baspriset för mjölken och också gjort flera tilläggsutbetalningar i slutet av året baserat på invägd volym. Sammanlagt har en rekordstor summa, hela 53 miljoner kronor mer än 2012, betalats ut till de norrländska mjölkbönderna under 2013. Totalt förädlades 209 miljoner kg norrländsk mjölk under 2013 på mejerierna i Umeå, Luleå och Burträsk.

-   En viktig framgångsfaktor har varit att de norrländska konsumenterna så tydligt tagit ställning för den norrländska mjölken något vi är stolta över säger Norrmejeriers vd Bo Rasmussen. Men vi har också arbetat hårt för att sänka våra driftskostnader under året. Att kunna gasa och bromsa samtidigt är inte lätt, men vi har lyckats bra 2013.

 

Fakta 2013: (siffror inom parentes avser 2012)

  • Resultat: 22,3 miljoner kr (50,8 miljoner kr)
  • Omsättning: 1 894 miljoner kr (1 832 miljoner kr)
  • Invägning: 209 miljoner kg (209 miljoner kg)
  • Antalet aktiva mjölkbönder i december 2012: 441 st (2011; 466 st)

 

För mer information kontakta: 

Henrik Wahlberg, styrelsens ordförande, 070 – 694 47 59  

henrik.wahlberg@norrmejerier.se

 

Bo Rasmussen, vd, 070 – 647 50 03

bo.rasmussen@norrmejerier.se

 

 


Ämnen

Taggar

Regioner


Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening ägs av ca 550 bönder i Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland. Vi är
norrlänningarnas mejeri och förädlar årligen drygt 200 miljoner kg norrländsk mjölk på våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till högklassiga mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost.    Norrmejerier har unika varumärken som Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil®, Fjällyoghurt®, Norrgott® och Norrglimt®.  Vi sysselsätter ca 480 årsanställda och omsätter ca 1,9 miljarder kronor per år.

 

Presskontakt

Kristina Stiernspetz

Kristina Stiernspetz

Presskontakt Kommunikationschef 0730616433

Relaterat material

Norrmejerier Ek. Förening

Norrmejerier är ett av Norrlands största livsmedelsföretag. Men framför allt så är vi norrlänningar, grannar, släktingar och vänner som bryr oss om Norrland och alla som bor här. Vi visar omsorg om människor och djur, genom att hålla landskapen öppna, lantbruken hållbara, produkterna lokala och transporterna korta. På så vis vårdar vi inte bara vårt Norrland utan även vår planet. För i en tid när lokalproducerad mat inte är en lokal utan en global angelägenhet så är vårt sätt att arbeta en unik tillgång. Den ska vi tillsammans ta tillvara och bygga framtiden på. För norrlänningarna är de här värdena de viktigaste skälen att välja Norrmejerier. Att det vi gör tillsammans inte bara är gott och nyttigt, utan även omsorg, stolthet och tro på ett levande Norrland.