Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Bonden i fokus när Ö-viksborna väljer lokalproducerat

Ö-viksborna väljer lokalproducerat för att gynna bönderna i närområdet. Det visar en färsk undersökning som gjorts av Norrmejerier inför lanseringen av lokalproducerad mjölk i november.

Den 26 augusti meddelade Norrmejerier att man kommer börja sälja sin lokalproducerade mjölk i Ö-viks butiker med start i november. Nu visar en undersökning att över 90 procent av Ö-viksborna är positiva till Norrmejeriers produkter och expansion i Västernorrland.

Enligt undersökningen som gjordes i början av september svarar 91 procent av Ö-viksborna att de troligen kommer köpa produkter från Norrmejerier när de finns tillgängliga i mataffärerna. När det gäller mjölken är siffran ännu högre, då hela 95 procent av respondenterna säger sig vilja köpa Norrmejeriers mjölk. resultaten stämmer väl överens med Ö-viksbornas inställning till lokalproducerat, 93 procent anser nämligen att det är viktigt att stödja den lokala Ö-viksbonden.

- Resultaten från undersökningen är givetvis mycket glädjande för oss. För bara ett par veckor sedan var det få som kände till att tre av fyra liter av all mjölk som produceras i Ö-vik levereras till oss. Nu när vi förklarat hur det ligger till vill de allra flesta Ö-viksbor stödja den lokala bonden genom att köpa mjölken från Norrmejerier, säger Bo Rasmussen, VD Norrmejerier.

Norrmejeriers lokalproducerade produkter lanseras i Ö-viks butiker vecka 45.

Om undersökningen

Telefonintervjuer genomfördes bland ett slumpmässigt representativt urval i åldern 20-49 år i Örnsköldsvik mellan den 31 augusti och 2 september 2009.

 

 

 

Ämnen

Taggar

Regioner


Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av 410 lokala bönder varav 330 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter cirka 540 årsanställda och omsätter ca två miljarder kronor per år.

Presskontakt

Kristina Stiernspetz

Kristina Stiernspetz

Presskontakt Kommunikationschef 0730616433
Anna-Karin Karlsson

Anna-Karin Karlsson

Presskontakt Hållbarhetschef Tel: 090-18 28 56

Relaterad media

Relaterat innehåll

Norrmejerier Ek. Förening

Norrmejerier är ett av Norrlands största livsmedelsföretag. Men framför allt så är vi norrlänningar, grannar, släktingar och vänner som bryr oss om Norrland och alla som bor här. Vi visar omsorg om människor och djur, genom att hålla landskapen öppna, lantbruken hållbara, produkterna lokala och transporterna korta. På så vis vårdar vi inte bara vårt Norrland utan även vår planet. För i en tid när lokalproducerad mat inte är en lokal utan en global angelägenhet så är vårt sätt att arbeta en unik tillgång. Den ska vi tillsammans ta tillvara och bygga framtiden på. För norrlänningarna är de här värdena de viktigaste skälen att välja Norrmejerier. Att det vi gör tillsammans inte bara är gott och nyttigt, utan även omsorg, stolthet och tro på ett levande Norrland.