Gå direkt till innehåll
Foto: Mariann Holmberg
Foto: Mariann Holmberg

Pressmeddelande -

​Bejublat betessläpp vid Svedja Gård i Hammarstrand i Jämtland

Cirka 350 besökare kom till betessläppet vid Svedja gård och de bjöds på mjölk och bullar av Norrmejerier. Bygdens föreningar med LRF Jämtland, Norrskog, Lantmännen hade information och sålde hamburgare, kaffe och smörgåsar.

Barnen kunde springa lilla betesloppet, hälsa på Norris, hoppa i den enorma hoppborgstraktorn, kasta kottar i granen och åka släp efter traktor.

Stämningen var på topp och festlig, trots ett blandat väder mellan allt från sol till hällregn.

Gården hade förberett ett extra kosläpp som uppvärmning, en vitbrokig och ensam något mänsklig ko fick springa det första varvet. Mycket skratt i publiken.

Gårdens 60 kossor sprang ystra ut ur lagården och gjorde vår språng. Somliga blev så glada att de fullkomligen la sig ner i leran, till Kellys förskräckelse. Kelly är den som oftast sköter mjölkningen på Svedja Gård i Hammarstrand.
- Hur ska kvällens mjölkning gå? Får nog först bli en avspolning med ljummet vatten.

Efter en stund inföll lugnet i hagen och kossorna la sig ner och vilade medan de idisslade det första sommargräset.

Anders Halén som är förman vid gården har redan börjat fundera på nästa års betessläpp.

- Nästa år gör vid det för andra gången, då tror jag att antalet besökare blir ännu fler, säger Anders Halén.

Läs tidigare utskickad presstext: http://www.mynewsdesk.com/se/norrmejerier_ek/pressreleases/norrmejeriers-betesslaepp-i-jaemtland-1409807

Se pressbilder: https://share.mediaflowpro.com/?2HACPNEJ4J

Foto: Mariann Holmberg

Presskontakt 

Mariann Holmberg, kommunikationsansvarig, Norrmejerier, 072 222 73 43

Taggar

Regioner


Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av cirka 500 lokala bönder varav 400 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter drygt 500 årsanställda och omsätter ca 1,8 miljarder kronor per år.

Presskontakt

Kristina Stiernspetz

Kristina Stiernspetz

Presskontakt Kommunikationschef 0730616433

Norrmejerier Ek. Förening

Norrmejerier är ett av Norrlands största livsmedelsföretag. Men framför allt så är vi norrlänningar, grannar, släktingar och vänner som bryr oss om Norrland och alla som bor här. Vi visar omsorg om människor och djur, genom att hålla landskapen öppna, lantbruken hållbara, produkterna lokala och transporterna korta. På så vis vårdar vi inte bara vårt Norrland utan även vår planet. För i en tid när lokalproducerad mat inte är en lokal utan en global angelägenhet så är vårt sätt att arbeta en unik tillgång. Den ska vi tillsammans ta tillvara och bygga framtiden på. För norrlänningarna är de här värdena de viktigaste skälen att välja Norrmejerier. Att det vi gör tillsammans inte bara är gott och nyttigt, utan även omsorg, stolthet och tro på ett levande Norrland.