Gå direkt till innehåll
​Thomas Rudin och Mattias Norgren är två stolta ostmästare över placering i klassen hårdostar vid Ostfestivalen på Münchenbryggeriet i Stockholm med Västerbottensost Extra lagrad, 24 månader. Foto: Mariann Holmberg
​Thomas Rudin och Mattias Norgren är två stolta ostmästare över placering i klassen hårdostar vid Ostfestivalen på Münchenbryggeriet i Stockholm med Västerbottensost Extra lagrad, 24 månader. Foto: Mariann Holmberg

Pressmeddelande -

Bästa placering för Västerbottensost® Extra lagrad vid Ostfestivalen

Thomas Rudin, stolt ostmästare, Burträsk mejeri mottog utmärkelsen för delad bästa placering i klassen hårdostar vid Ostfestivalen i Münchenbryggeriet i Stockholm.

Pressbild: https://share.mediaflowpro.com/?TPAC0H9NYB

– Verkligen jätteroligt att vi hamnar i topp i år igen. Vi tävlar med Sveriges elit bland ostar, säger Jörgen Öberg, affärschef Ost, Norrmejerier.

– Västerbottensost är älskad. Vi har fått ett otroligt fint mottagande av ostälskare som vill höra mer om Västerbottensost®, Burträsk och njuta av smakerna, säger Thomas Rudin, ostmästare vid Burträsk mejeri.

Västerbottensost deltog i klassen hårdostar med Västerbottensost Extra lagrad. Sex hårdostar hamnade på delad bästa placering, däribland Svedjans Gårdsost som även vann publikens pris.

– Västerbottenost® är kronan bland ostar i Sverige, men också känd i många andra länder. Jag är stolt och glad över det stora intresset och över ett målmedvetet arbete som gjort Västerbottensost® till en självklarhet i vardag och vid högtidligare tillfällen, berättar Anders Fredriksson, vd, Norrmejerier.

Festival och tävling

Ostfestivalen har pågått i tre dagar på Münchenbryggeriet i Stockholm och lockat tusentals besökare. I montern bjöd Norrmejeriers ostmästare på Västerbottensost® Extra lagrad, Västerbottensost® Vindelnrökt® och ett vispat Västerbottensostsmör att breda på jämtländska Husåbröd. Västerbottensost deltog i Ostfestivalen för andra gången.

En jury bestående av 50 professionella ostbedömare smakade över 100 ostar i grupper om vitmögelostar, blåmögel, hårdostar och övriga ostar. Carl Jan Granqvist, matkännare och ledamot i Gastronomiska Akademien tillkännagav placeringarna Ostfestivalens sista dag.

Presskontakt

Mariann Holmberg, kommunikationsansvarig, Norrmejerier, 072 222 73 43

Ämnen

Regioner


Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av cirka 460 lokala bönder varav 390 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter drygt 500 årsanställda och omsätter ca 1,8 miljarder kronor per år.

Presskontakt

Kristina Stiernspetz

Kristina Stiernspetz

Presskontakt Kommunikationschef 0730616433

Norrmejerier Ek. Förening

Norrmejerier är ett av Norrlands största livsmedelsföretag. Men framför allt så är vi norrlänningar, grannar, släktingar och vänner som bryr oss om Norrland och alla som bor här. Vi visar omsorg om människor och djur, genom att hålla landskapen öppna, lantbruken hållbara, produkterna lokala och transporterna korta. På så vis vårdar vi inte bara vårt Norrland utan även vår planet. För i en tid när lokalproducerad mat inte är en lokal utan en global angelägenhet så är vårt sätt att arbeta en unik tillgång. Den ska vi tillsammans ta tillvara och bygga framtiden på. För norrlänningarna är de här värdena de viktigaste skälen att välja Norrmejerier. Att det vi gör tillsammans inte bara är gott och nyttigt, utan även omsorg, stolthet och tro på ett levande Norrland.