Följ Norrmejerier

Antalet ansökningar slår alla rekord - UnderbaraClara och Jonna Jinton tar plats i juryn

Pressmeddelande   •   Sep 04, 2013 07:31 CEST

I år slår Norrmejerier-stipendiet alla rekord när man noterar 155 fler ansökningar än förra året. Och de tidigare stipendiaterna Clara Lidström och Jonna Jinton blir en del av juryn.

Nu är det juryns förtroendeuppdrag att gå igenom samtliga 437 ansökningar. Varje ansökan inkluderar en motivering och totalt ska juryn nominera 15 personer, organisationer eller företag. Det innebär fem nominerade per län; Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland. Den slutliga vinnaren i respektive län röstas fram av norrlänningarna själva.

-  Från det att vi stängt möjligheten att ansöka om stipendiet fram till jurymötet får var och en i juryn läsa igenom alla ansökningar, det gör att alla kommer väl förberedda till jurymötet. Väl på plats ägnar vi en hel dag åt att vaska fram de slutliga 15 som nomineras, berättar Hanna Widding på Norrmejerier.

Tidigare vinnare i juryn

För första gången någonsin tar två tidigare vinnare av Norrmejerier-stipendiet plats i juryn. Clara Lidström som driver bloggen UnderbaraClara vann Norrmejerier-stipendiet för Västerbotten 2010 och året därpå röstades smycketillverkaren och bloggaren Jonna Jinton fram som vinnare i Västernorrland. Utöver dem utgörs juryn av följande personer:

Jimmie Näslund, ansvarig utgivare Allehanda Media
Jan Stenberg, Kulturredaktör NSD
Patrick Krainer, Nyhetschef VK

Hanna Widding, Brand Manager Norrmejerier

Vilka som nomineras till Norrmejerier-stipendiet 2013 presenteras i början av oktober.

För mer information kontakta:

Hanna Widding, ansvarig för Norrmejerier-stipendiet

Telefon: 090-182995, 070-1843103

hanna.widding@norrmejerier.se

http://www.norrmejerier.se/stipendiet

http://www.youtube.com/user/NorrmejerierFilm


Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg norrländsk mjölk på våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till högklassiga mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. Vi har unika varumärken som Västerbottensost®, Verum®, Fjällfil®, Fjällyoghurt®, Gainomax® och Norrglimt®. Norrmejerier ägs av ca 580 bönder (varav 466 aktiva mjölkbönder) i Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland, sysselsätter ca 490 årsanställda och omsätter drygt 1,8 miljarder kronor per år.

 

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.