Följ Norrmejerier

​Anders Fredriksson – Norrmejeriers nästa vd

Pressmeddelande   •   Jun 17, 2015 11:00 CEST

Henrik Wahlberg, styrelseordförande vid Norrmejerier är mycket nöjd med rekryteringen av Anders Fredriksson, nu vd vid Sekab i Örnsköldsvik.

Bo Rasmussen avslutar sitt uppdrag som vd i mitten av juli. Hans-Åke Hammarström, sedan tidigare utsedd till tf vd, kommer leda Norrmejerier fram till dess att Anders Fredriksson tillträder någon gång under hösten.

Pressbild: http://norrmejeriernyheter.se/files/2015/06/Anders-Fredriksson.jpg
Fotograf Håkan Nordström

– Styrelsen och jag är säker på att Anders Fredriksson är rätt person att leda Norrmejerier i de tuffa tider som branschen just nu befinner sig i, säger Henrik Wahlberg.

Henrik Wahlberg lyfter speciellt internationell erfarenhet och arbete med hållbarhetsfrågor som styrkor där Norrmejerier gör stora satsningar. Sekab utsågs i februari 2015 till Årets miljöföretag i Örnsköldsvik.

Anders Fredriksson är sedan 2009 vd för Sekab och därförinnan några år som vice vd. Han har ett flertal tidigare vd-uppdrag och styrelseuppdrag. I februari 2015 nominerades Anders Fredriksson till årets företagsledare i Örnsköldsvik, för ett lönsamhetsfokuserat ledarskap som vd för Sekab.

– Jag ser fram emot att anta utmaningar med exempelvis konkurrens från lågprisimport och EMV och att ta steget fullt ut på en internationell marknad. Tillsammans med medarbetare och Norrmejeriers ägare vill jag ta klivet över till ännu större lönsamhet, uttrycker Anders Fredriksson.

För mer information
Henrik Wahlberg, styrelseordförande för Norrmejerier, henrik.wahlberg@norrmejerier.se, 070 694 47 59

Presskontakt
Mariann Holmberg, kommunikationsansvarig, Norrmejerier, mariann.holmberg@norrmejerier.se, 072 222 73 43

Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av cirka 530 lokala bönder varav 420 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter drygt 500 årsanställda och omsätter ca 1,9 miljarder kronor per år.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.