Gå direkt till innehåll
Stefan Stolt, Junsele, valdes till ny ledamot i Norrmejeriers styrelse den 2 juni 2020.
Stefan Stolt, Junsele, valdes till ny ledamot i Norrmejeriers styrelse den 2 juni 2020.

Nyhet -

Stefan Stolt, Junsele, ny ledamot i Norrmejeriers styrelse

Stefan Stolt, ägare av Stolts Skogar, är invald i Norrmejeriers styrelse. Stefan har en mångårig erfarenhet av företagande och att leda och driva skogs- och jordbruksföretag. Han är också fortfarande delvis engagerad i sin fars mjölkgård i Junsele. Han har stor styrelsevana och även erfarenhet från en lång rad ledande förtroendeuppdrag inom bl a LRF.

-   Stefan är en engagerad entreprenör och företagsledare med stort nätverk. Han är analytisk och strategisk med ett affärstänk på såväl lång som kort sikt. Vi ser fram emot att inkludera hans kunskap och mångåriga erfarenhet i vårt styrelsearbete och hälsar honom varmt välkommen till Norrmejerier, säger Ulla Bergström, Norrmejeriers ordförande.

Stefan Stolt valdes vid Norrmejeriers årliga föreningsstämma den 2 juni som i år, i likhet med många andra organisationer, genomfördes digitalt på grund av den pågående Corona pandemin.

-   Det känns hedrande att få förtroendet för detta viktiga uppdrag. Norrmejerier och dess ägare, mjölkbönderna, är otroligt viktiga för livsmedelsförsörjningen i Norrland och jag hoppas kunna bidra med strategiskt och nytt tänkande där lönsamhet och hållbarhet är i fokus säger Stefan Stolt och fortsätter;

-    Vi kan och måste minska importen av produkter från utlandet och södra Sverige som vi kan producera minst lika bra på gårdarna här i Norrland. Det måste alla hjälpas åt med, politiker, producenter, konsumenter, matbutiker och restauranger.

Nyval till styrelsen: Linda Lejderud, Alnö, Stefan Stolt, Junsele. Omvalda ledamöter: Helena Ågren, Vännäs och Johan Liljebäck, Överkalix. Övriga ledamöter: Ulla Bergström, Svensbyn (ordförande). Göran Olofsson, Ånäset (vice ordförande). Eva Vidholm, Hallen. John Baars, Flarken. Dan Burman och Peder Nilsson är ordinarie arbetstagarrepresentanter. Avgående styrelseledamöter: Kjell Forsén, Bredbyn och Jan-Erik Söderholm, Nordmaling.


2019 års resultat

Norrmejerier summerade 2019 med ett nollresultat (-260 tkr) efter finansiella poster. Omsättningen blev närmare 119 Mkr högre än föregående år och mjölkinvägningen slutade på 205 Mkg, i nivå med 2018. Under 2019 har betalningen per kg invägd mjölk (inkl. ekologisk) försvagats och den genomsnittligt utbetalda ersättningen för mjölkråvaran var 13 öre lägre än genomsnittet 2018.

- 2019 var ett utmanande år för föreningen säger Ulla Bergström. Men vi ser att stödet för det lokala lantbruket ökar och samtal och diskussioner om lokal livsmedelsförsörjning är nu högt upp på agendan. Med en stadig efterfrågan från konsumenter, näringsliv och offentlig verksamhet kan vi norrländska mjölkbönder fortsätta hålla jordbruket levande. För vem kan ta bättre ansvar än vi själva för ett hållbart jordbruk och att producera vår egen mat i Sverige och i Norrland.


Fördelning av årets resultat

Norrmejeriers stämma har enhälligt beslutat att ställa sig bakom styrelsens förslag om disponering av 2019 års resultat. Styrelsens förslag innebär att ingen utdelning sker som ränta eller insatsemissioner utan att vinsten är kollektiv, dvs kvar inom föreningen, genom att till förfogade stående vinstmedel disponeras så att ny räkning överföres.

Presskontakt: Kristina Stiernspetz, Kommunikationschef, 073 06 16 433

Ämnen

Taggar

Regioner

Presskontakt

Kristina Stiernspetz

Kristina Stiernspetz

Presskontakt Kommunikationschef 0730616433

Relaterat material

Relaterade nyheter

Norrmejerier Ek. Förening

Norrmejerier är ett av Norrlands största livsmedelsföretag. Men framför allt så är vi norrlänningar, grannar, släktingar och vänner som bryr oss om Norrland och alla som bor här. Vi visar omsorg om människor och djur, genom att hålla landskapen öppna, lantbruken hållbara, produkterna lokala och transporterna korta. På så vis vårdar vi inte bara vårt Norrland utan även vår planet. För i en tid när lokalproducerad mat inte är en lokal utan en global angelägenhet så är vårt sätt att arbeta en unik tillgång. Den ska vi tillsammans ta tillvara och bygga framtiden på. För norrlänningarna är de här värdena de viktigaste skälen att välja Norrmejerier. Att det vi gör tillsammans inte bara är gott och nyttigt, utan även omsorg, stolthet och tro på ett levande Norrland.