Gå direkt till innehåll
Pepparkakscheesecake med Västerbottensost är ett av årets julrecept från Sofia Henriksson.
Pepparkakscheesecake med Västerbottensost är ett av årets julrecept från Sofia Henriksson.

Nyhet -

Sofia Henriksson bjuder på härliga recept inför jul och nyår

Inför advent och nyår bjuder Sofia Henriksson, Sveriges Mästerkock 2020, på härliga recept med Västerbottensost. Vad sägs om krämig sill, pepparkakscheesecake eller blinier med löjrom?

Sofia Henriksson blev känd för svenska folket i samband med sitt deltagande i Sveriges Mästerkock 2020, numera syns hon frekvent i programserien Godare där hon inspirerar svenska folket med världens smaker.

Inför glöggkvällar och adventsmingel har Sofia tagit fram ett recept på en lättlagad pepparkakscheesecake att imponera på gästerna med.
https://vasterbottensost.com/recept/pepparkakscheesecake-i-glas-med-vasterbottensost-och-dulce-de-leche/

Till årets julbord rekommenderar Sofia en krämig sill med Västerbottensost.
https://vasterbottensost.com/recept/kramig-fem-minuters-sill-med-vasterbottensost/

-Det känns jätteroligt att inför julen få bjuda på min favoritsill, en krämig sill med Västerbottensost som gör succé på julbordet, säger Sofia Henriksson.

Som trevlig förrätt till nyårsafton, eller som ett gott tilltugg till adventsminglet har Sofia tagit fram ett recept med blinier med créme på Västerbottensost®
https://vasterbottensost.com/recept/blinier-med-kram-pa-vasterbottensost-och-lojrom/

-Blinierna är så goda! Det är en riktig smakbomb som charmar dem flesta, säger Sofia Henriksson med ett leende.

Recepten från Sofia och många andra härliga recept inför jul och nyår finns på Västerbottensost hemsida, https://vasterbottensost.com/recept-meny/jul/

För mer information, kontakta:
Lina Jonsson, Product & Relationships Manager Västerbottensost®
Email: lina.jonsson@norrmejerier.se
Telefon: 0761-36 33 01


En bit svensk mathistoria
Västerbottensost® har en lång och mytomspunnen historia med anor ända sedan 1872 då mejerskan Ulrika Eleonora Lindström skapade receptet. Efter det har Ostmästare efter Ostmästare fört hantverket vidare. På samma sätt har generationer av ostälskare fört vidare traditionen att njuta av Västerbottensost®. Än idag tillverkas Västerbottensost® enligt samma hemliga recept på det lilla mejeriet i Burträsk. Och än idag är Västerbottensost® med sin unika smak, en liten men speciell bit av svensk mathistoria.

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner

Presskontakt

Kristina Stiernspetz

Kristina Stiernspetz

Presskontakt Kommunikationschef 0730616433
Anna-Karin Karlsson

Anna-Karin Karlsson

Presskontakt Hållbarhetschef Tel: 090-18 28 56

Relaterad media

Relaterat innehåll

Norrmejerier Ek. Förening

Norrmejerier är ett av Norrlands största livsmedelsföretag. Men framför allt så är vi norrlänningar, grannar, släktingar och vänner som bryr oss om Norrland och alla som bor här. Vi visar omsorg om människor och djur, genom att hålla landskapen öppna, lantbruken hållbara, produkterna lokala och transporterna korta. På så vis vårdar vi inte bara vårt Norrland utan även vår planet. För i en tid när lokalproducerad mat inte är en lokal utan en global angelägenhet så är vårt sätt att arbeta en unik tillgång. Den ska vi tillsammans ta tillvara och bygga framtiden på. För norrlänningarna är de här värdena de viktigaste skälen att välja Norrmejerier. Att det vi gör tillsammans inte bara är gott och nyttigt, utan även omsorg, stolthet och tro på ett levande Norrland.