Följ Norrmejerier

Linda Lejderud, Alnö, ny ledamot i Norrmejeriers styrelse

Nyhet   •   Jun 03, 2020 14:10 CEST

Linda Lejderud, Alnö, valdes till ny ledamot i Norrmejeriers styrelse 2 juni 2020.

Linda Lejderud, Seniorprojektledare och programledare för digitalisering, Region Västernorrland, är invald i Norrmejeriers styrelse. Linda har en examen som Ekonomie Magister med inriktning marknadsföring & organisation och mångårig erfarenhet från styrelse- och ledaruppdrag i olika organisationer. Hon har tidigare bl a varit Näringslivsstrateg och tf Näringslivschef i Timrå Kommun, liksom ansvarig för landsbygdsutveckling.

-   Linda är en positiv och kommunikativ person med stor styrelsevana. Hon är en resultatdriven lagspelare och strateg men även insatt i det kooperativa arbetet. Vi ser att hennes utbildning och yrkeskunnande blir en styrka i vår styrelse och hälsar henne varmt välkommen till Norrmejerier säger Ulla Bergström, Norrmejeriers ordförande.

Linda Lejderud valdes vid Norrmejeriers årliga föreningsstämma, den 2 juni som i år, i likhet med många andra organisationer, genomfördes digitalt på grund av den pågående Corona pandemin.

-   Det känns verkligen spännande och roligt att få möjlighet att arbeta med ett så fint kooperativ som Norrmejerier, med ett starkt varumärke och goda värdegrunder säger Linda Lejderud. Jag anser att jordbruket är en central drivkraft i landsbygdsutvecklingen och i Norrlands utveckling, att då få vara med att styra utvecklingen, känns både hedrande och värdefullt säger Linda och fortsätter;

-   Jag hoppas kunna bidra med mina tidigare erfarenheter av både affärs och näringslivsutveckling kopplat till styrelsearbete, att styra mot ägarnas mål på ett systematiskt och strukturerat sätt, så att de får den avkastning som de förväntar sig från sina näringsverksamheter.

Nyval till styrelsen: Linda Lejderud, Alnö, Stefan Stolt, Junsele. Omvalda ledamöter: Helena Ågren, Vännäs och Johan Liljebäck, Överkalix. Övriga ledamöter: Ulla Bergström, Svensbyn (ordförande). Göran Olofsson, Ånäset (vice ordförande). Eva Vidholm, Hallen. John Baars, Flarken. Dan Burman och Peder Nilsson är ordinarie arbetstagarrepresentanter. Avgående styrelseledamöter: Kjell Forsén, Bredbyn och Jan-Erik Söderholm, Nordmaling.

2019 års resultat

Norrmejerier summerade 2019 med ett nollresultat (-260 tkr) efter finansiella poster. Omsättningen blev närmare 119 Mkr högre än föregående år och mjölkinvägningen slutade på 205 Mkg, i nivå med 2018. Under 2019 har betalningen per kg invägd mjölk (inkl. ekologisk) försvagats och den genomsnittligt utbetalda ersättningen för mjölkråvaran var 13 öre lägre än genomsnittet 2018.

- 2019 var ett utmanande år för föreningen säger Ulla Bergström. Men vi ser att stödet för det lokala lantbruket ökar och samtal och diskussioner om lokal livsmedelsförsörjning är nu högt upp på agendan. Med en stadig efterfrågan från konsumenter, näringsliv och offentlig verksamhet kan vi norrländska mjölkbönder fortsätta hålla jordbruket levande. För vem kan ta bättre ansvar än vi själva för ett hållbart jordbruk och att producera vår egen mat i Sverige och i Norrland.

Fördelning av årets resultat

Norrmejeriers stämma har enhälligt beslutat att ställa sig bakom styrelsens förslag om disponering av 2019 års resultat. Styrelsens förslag innebär att ingen utdelning sker som ränta eller insatsemissioner utan att vinsten är kollektiv, dvs kvar inom föreningen, genom att till förfogade stående vinstmedel disponeras så att ny räkning överföres.

Presskontakt: Kristina Stiernspetz, Kommunikationschef, 073 06 16 433

Bifogade filer

Word-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.