Gå direkt till innehåll
Intresset för lokalproducerat fortsätter öka -	Brist på tillgång är vanligaste anledningen att välja annat

Dokument -

Intresset för lokalproducerat fortsätter öka - Brist på tillgång är vanligaste anledningen att välja annat

För andra året i rad har Norrmejerier låtit HUI Research undersöka svenskarnas inställning till lokalproducerad mat. Och trenden är tydlig, ingen annanstans är matens ursprung så viktig som i Norrland. Bristen på lokala alternativ tvingar dock svensken att välja annat.
  • Licens: Creative Commons erkännande, inga bearbetningar
    Med en Creative Commons-licens, behåller du din upphovsrätt men tillåter andra människor att kopiera och distribuera ditt verk under förutsättning att de erkänner dig som upphovsman. Du tillåter andra att kopiera, distribuera och sända verket endast i oförändrad form — inte i bearbetad form.
  • Filformat: .pdf
Ladda ner

Presskontakt

Kristina Stiernspetz

Kristina Stiernspetz

Presskontakt Kommunikationschef 0730616433

Relaterade nyheter

Norrmejerier Ek. Förening

Norrmejerier är ett av Norrlands största livsmedelsföretag. Men framför allt så är vi norrlänningar, grannar, släktingar och vänner som bryr oss om Norrland och alla som bor här. Vi visar omsorg om människor och djur, genom att hålla landskapen öppna, lantbruken hållbara, produkterna lokala och transporterna korta. På så vis vårdar vi inte bara vårt Norrland utan även vår planet. För i en tid när lokalproducerad mat inte är en lokal utan en global angelägenhet så är vårt sätt att arbeta en unik tillgång. Den ska vi tillsammans ta tillvara och bygga framtiden på. För norrlänningarna är de här värdena de viktigaste skälen att välja Norrmejerier. Att det vi gör tillsammans inte bara är gott och nyttigt, utan även omsorg, stolthet och tro på ett levande Norrland.