Följ Norrmejerier

Taggar

Norrmejerier

Hållbart

Verum

Som ett led i arbetet med att göra gott för Norrland fortsätter nu Norrmejerier att lyfta fram norrlänningar i rampljuset. Denna gång tar Norrmejerier hjälp av lokala inspiratörer för att inspirera människor att genom matlagning göra gott för sina närmaste – och för Norrland i stort.

Linda Lejderud, Seniorprojektledare och programledare för digitalisering, Region Västernorrland, är invald i Norrmejeriers styrelse. Linda har en examen som Ekonomie Magister och mångårig erfarenhet från styrelse- och ledaruppdrag i olika organisationer. Hon har tidigare bl a varit Näringslivsstrateg och tf Näringslivschef i Timrå Kommun, liksom ansvarig för landsbygdsutveckling.

Stefan Stolt, ägare av Stolts Skogar, är invald i Norrmejeriers styrelse. Stefan har en mångårig erfarenhet av företagande och att leda och driva skogs- och jordbruksföretag. Han är också fortfarande delvis engagerad i sin fars mjölkgård i Junsele. Han har stor styrelsevana och även erfarenhet från en lång rad ledande förtroendeuppdrag inom bl a LRF.

Norrmejerier i nationellt samarbete för minskat matsvinn.

Norrmejerier ansluter sig till en ny nationell överenskommelse för minskat matsvinn. Initiativet samlar ledande livsmedelsaktörer och berörda myndigheter som tillsammans ska bidra till att halvera det globala matsvinnet till 2030.

Norrmejerier och Fontana Food inleder samarbete för utveckling av Grilloumi® med 100% norrländsk mjölkråvara.

Norrmejerier, med rötter i Norrland och de norrländska mjölkbönderna, och det svenska familjeföretaget Fontana Food med ursprung från Cypern satsar nu tillsammans på ett samarbete kring Fontanas grillost Grilloumi® producerad av norrländsk mjölkråvara.

Världens längsta konstrunda – 160 mil runt Norrland

Från Dundret i norr till Skuleberget i söder har sex norrländska riktmärken blivit utsmyckade med konst i storformat som hyllar Norrland. Tillsammans skapar de möjligen världens längsta konstrunda.

Norrländska konstnärer tolkar mjölkpaketet

För att hylla Norrland och den norrländska mjölken låter Norrmejerier fyra norrländska konstnärer gestalta ”Kärlek till Norrland” genom att skapa egna tolkningar av det finaste vardagsföremål vi kan tänka oss - mjölkpaketet. Verken, som är skapade av konstnärer från Luleå, Umeå och Örnsköldsvik, består av allt från digitala verk till akryl på canvas.

Faktablad: De norrländska konstnärerna som tolkar mjölkpaketet

För att hylla Norrland och den norrländska mjölken låter Norrmejerier fyra norrländska konstnärer gestalta ”Kärlek till Norrland” genom att skapa egna tolkningar av det finaste vardagsföremål vi kan tänka oss - mjölkpaketet. Verken, som är skapade av konstnärer från Luleå, Umeå och Örnsköldsvik, består av allt från digitala verk till akryl på canvas.

Norrlänningarna värnar om mjölken i skolan

Den 25 september är det Skolmjölkens dag. I Sverige har mjölk serverats till skollunchen sedan 1946 och när det gäller skolan så står den sig fortfarande stark bland norrlänningarna, det visar en stor undersökning som Norrmejerier låtit genomföra.

Nytt utseende gör det enklare att välja norrländskt

Under hösten får flera av Norrmejeriers förpackningar en liten uppfräschning. Med det nya utseendet vill Norrmejerier göra det ännu enklare att välja norrländska mejerivaror i butiken. I samband med detta övergår man också helt till den mer miljövänliga mjölkförpackningen med skruvkork – vilket ökar andelen förnybart material från 84 till 92 procent.

Ny strategi för att möta morgondagens utmaningar

Konsumtionen av mjölk som måltidsdryck har minskat de senaste åren. Mot bakgrund av förändrade konsumtionsmönster har Norrmejerier under det senaste året arbetat fram en ny strategi för att säkerställa en fortsatt god betalningsförmåga och ett stabilt avräkningspris till de norrländska mjölkbönderna.

Norrmejeriers nya mjölkundersökning visar: Hållbarhet och lokalproducerat viktigt för norrlänningarna

Åtta av tio norrlänningar dricker mjölk, och varannan av dessa dricker mjölk minst en gång om dagen, och oftast till frukosten. Majoriteten uttrycker vikten av att mjölken kommer från lokala mjölkbönder. Norrlänningarna anser det även viktigt att mjölkbönderna bidrar till biologisk mångfald och ett hållbart Norrland.

Så lagar du en gourmetmiddag – till norrländsk mjölk

Restaurangen Mjölk har turnerat i form av unika gästspel på kända krogar i norra Sverige – och nu delar Linnéa Liljedahl och Norrmejerier med sig av alla recepten och tips på hur man kan skapa riktig gourmetmat, där den norrländska mjölken står i centrum.

Recept_Mjölk_Linnéa Liljedahl_Norrmejerier

Recept_Mjölk_Linnéa Liljedahl_Norrmejerier

Dokument   •   2019-06-19 09:30 CEST

Restaurangen Mjölk har turnerat i form av unika gästspel på kända krogar i norra Sverige – och nu delar Linnéa och Norrmejerier med sig av alla recepten och tips på hur man kan skapa riktig gourmetmat, där den norrländska mjölken står i centrum.

Den norrländska mjölken i centrum på turnerande restaurangen Mjölk

Till fika och till pannkaka är mjölken för många ett naturligt val. Men nu har Linnéa Liljedahl tagit fram en meny med sju moderna rätter som gör sig som allra bäst med norrländsk mjölk. Till exempel råraka med sikrom med mellanmjölk toppad med lättvispad grädde. Under juni kommer menyn att serveras på pop up-restaurangen Mjölk, som gör fyra unika gästspel på kända restauranger i norra Sverige.

​Ny undersökning visar: Så ser de nya svenska mathögtiderna ut

Midsommar och jul är svenskarnas favoritmathögtider. Stockholmarna älskar midsommarfesterna, skåningarna kan inte vara utan sillen och den vegetariska trenden letar sig även in på våra bord under de stora högtiderna. Det visar en ny stor undersökning som ​Västerbottensost låtit genomföra tillsammans med etnologen Richard Tellström, kocken Filip Fastén och undersökningsföretaget ​YouGov.

Bakgrundsfakta Norrmejeriers stimulanspaket

Bakgrundsfakta Norrmejeriers stimulanspaket

Dokument   •   2015-03-02 09:00 CET

Norrmejerier storsatsar på mer ekologisk mjölk: Så ska norrländska mjölkbönder lockas att satsa på KRAV-produktion

Alltfler konsumenter väljer ekologiska livsmedel och Norrmejeriers försäljning av ekologiska produkter ökade med mer än 30 procent under förra året. Tillgången på den norrländska, ekologiska mjölken är dock begränsad och under våren storsatsar Norrmejerier för att få fler av föreningens medlemmar att gå över till ekologisk produktion.

Norrmejerier visar svagt positivt resultat

Dokument   •   2015-02-25 13:42 CET

Norrmejerier visar svagt positivt resultat

Norrmejerier visar svagt positivt resultat

Dokument   •   2015-02-25 13:42 CET