Relaterat / Kontaktpersoner
Relaterat / Nyheter
Ny forskningssatsning: Norrmejerier i samverkan för framtidens livsmedelsproduktion
Pressmeddelanden • Nov 23, 2020 13:10 CET
Norrmejerier får tillsammans med SLU och flera andra parter 48 miljoner kronor för att bidra till utveckling och innovation på matområdet. Pengarna delas ut av forskningsrådet Formas i en ny satsning på hållbarhet, kompetens och konkurrenskraft i livsmedelssystemet.
Lokalproducerat viktigast när Norrlandskommuner köper mat.
Pressmeddelanden • Nov 16, 2020 07:20 CET
Lokal produktion är det kriterium som flest kommuner anger som viktigt när livsmedel upphandlas till exempelvis skolor, förskolor och äldreboenden. Det visar en undersökning bland norrländska kommuner som Norrmejerier genomfört. Bland de fördelar med lokal produktion som framhålls i enkätsvaren ligger fler arbetstillfällen, minskad klimatpåverkan och högre självförsörjningsgrad i topp.
Norrmejeriers yoghurt får ny förpackning - smart avtagbar topp förenklar återvinning och kan minska matsvinn
Pressmeddelanden • Aug 28, 2014 08:44 CEST
Nu byter Norrmejerier alla yoghurtförpackningar, inklusive Verum Hälsoyoghurt och Fjällyoghurt, till en ny smart förpackning med avtagbar topp som hjälper konsumenten att få ut mer innehåll och därmed kan bidra till att minska matsvinnet. Den nya förpackningen underlättar också för konsumenten att separera plast och kartong vid återvinning.
Ny Sifoundersökning: Nio av tio tycker kommuner ska köpa lokalproducerat
Pressmeddelanden • Okt 06, 2020 08:00 CEST
Nio av tio svenskar, 90 procent, tycker det är viktigt att kommuner väljer lokalproducerat när de köper in livsmedel till exempelvis skolor, förskolor och äldreboenden. I norra Sverige är nästan alla invånare av den uppfattningen. Det visar en ny Sifoundersökning som Norrmejerier låtit genomföra.
Norrmejerier i topp bland norrländska konsumenter
Pressmeddelanden • Jun 11, 2020 08:00 CEST
Norrlänningarna tycker att Norrmejerier är det mest hållbara livsmedelsvarumärket i Norrland. Det visar en undersökning med över 1 000 svarande i Norrland. Undersökningen visar också att 6 av 10 konsumenter värderar hållbarhet högt vid val av livsmedel.
Ny Sifoundersökning: Förtroendet för Sveriges livsmedelsförsörjning rasar
Pressmeddelanden • Jun 24, 2020 08:00 CEST
Sex av tio svenskar, 62 procent, har som följd av coronapandemin fått minskat förtroende för att Sveriges matproduktion är tillräcklig för att försörja hela befolkningen. Det visar en ny Sifoundersökning som Norrmejerier låtit genomföra. "För en stabil svensk livsmedelsförsörjning behöver vi ta vara på alla unika förutsättningar runt om i landet", säger Anna-Karin Karlsson, hållbarhetsdirektör.
Mindre plast - Västerbottensost® först ut.
Pressmeddelanden • Nov 12, 2020 08:40 CET
Norrmejerier ska minska mängden plast i sina ostförpackningar. Ett första steg i en ambitiös plan är att minska storleken på påsarna till riven Västerbottensost®, vilket sparar 1,5 ton plast årligen.
Norrmejerier investerar 10 miljoner kronor i klimatväxling
Pressmeddelanden • Aug 20, 2020 08:00 CEST
Norrmejerier investerar 10 miljoner kronor i klimatväxling som en del av sitt hållbarhetsprogram. Under fem år ska Norrmejerier investera i projekt som minskar klimatpåverkan i Norrland. – Alla måste bidra så mycket de kan för att bromsa klimatkrisen och för oss handlar klimatväxlingen om att kunna ta ett ännu större eget ansvar säger Anna-Karin Karlsson, hållbarhetsdirektör på Norrmejerier.
Ny märkning ska minska matsvinnet
Pressmeddelanden • Sep 08, 2020 08:00 CEST
Under hösten inför Norrmejerier en ny märkning på flera av sina produkter. Genom att komplettera bäst före-stämpeln med texten ”ofta bra efter” vill företaget hjälpa konsumenter att minska sitt matsvinn och uppmuntra andra livsmedelsproducenter till ökat klimatansvar.
Norrmejeriers yoghurt får ny förpackning - smart avtagbar topp förenklar återvinning och kan minska matsvinn
Nyheter • Aug 28, 2014 08:00 CEST
Nu byter Norrmejerier alla yoghurtförpackningar, inklusive Verum Hälsoyoghurt och Fjällyoghurt, till en ny smart förpackning med avtagbar topp som hjälper konsumenten att få ut mer innehåll och därmed kan bidra till att minska matsvinnet. Den nya förpackningen underlättar också för konsumenten att separera plast och kartong vid återvinning.
Relaterat / Bilder & Videor
Anna-Karin Karlsson
Anna-Karin Karlsson, Hållbarhetsdirektör Norrmejerier
Licens | Medieanvändning |
---|---|
Fotograf/Källa | Jan Lindmark |
Ladda ner | |
Storlek11,9 MB • 5616 x 3744 px |