Gå direkt till innehåll
Krispiga och smakrika chips av Västerbottensost® med löjrom hör sommaren till. Foto: Fabian Björnstjerna
Krispiga och smakrika chips av Västerbottensost® med löjrom hör sommaren till. Foto: Fabian Björnstjerna

Blogginlägg -

Ostmästarens sommarmeny á la Västerbottensost® - Del 1/3

Nu när sommaren är här stundar många goda middagar i kvällssolen. En av de som tänkt njuta riktigt ordentligt är Thomas Rudin, Ostmästare för Västerbottensost®. Han har jobbat med smaksensorik i större delen av sitt liv, så just smak ligger honom varmt om hjärtat. I denna miniserie av menyer tipsar han om några av sina bästa sommarfavoriter.

- Jag gillar enkel men god mat, det ska vara riktigt gott och smakrikt och lätt att förbereda. Vi grillar mycket i min familj och då vill jag gärna ha något att bjuda på medan jag förbereder grillen. Säger Thomas Rudin, Ostmästare för Västerbottensost.


- En läskande sommardrink hör ju såklart till och en av mina favoriter har smak av både rabarber och jordgubbar. Västerbottensost har jag alltid hemma, så den kommer ofta fram som tilltugg och då gärna mittbiten eftersom den är krämigast. 

 
Pizza Bianca med löjrom och Västerbottensost har blivit en klassiker hemma hos oss. Enkel och snabblagad och ljuvligt god. Bjud gästerna på en slice och jag lovar att det blir succé. Till detta passar det bra med en kall öl. 


- Är det en väldigt varm sommarkväll brukar jag istället servera chips av Västerbottensost med löjrom, dill, rödlök och gräddfil. Så enkelt och så gott! När jag bjuder på detta så brukar jag lyxa till det med något svalt mousserande för att få lite extra festlig stämning. Sötman i drycken möter nämligen upp väldigt fint mot sältan i chipsen.

Nästa meny, del 2, kommer om några dagar och innehåller Ostmästarens tips på goda sommarmiddagar med grill i fokus.

Smaklig sommar!

Hälsningar Thomas Rudin

För mer information, kontakta:
Maria Forsner, Brand Manager Västerbottensost
maria.forsner@norrmejerier.se, 070-10 88 317 


En speciell bit svensk mathistoria
Västerbottensost har en mycket lång och mytomspunnen historia med anor sedan 1872 då mejerskan Ulrika Eleonora Lindström skapade receptet. Sedan den dagen har Ostmästare efter Ostmästare fört hantverket vidare. På samma sätt har generationer av ostälskare fört vidare traditionen att njuta av Västerbottensost. Än idag tillverkas Västerbottensost enligt samma hemliga recept på det lilla mejeriet i Burträsk. Och än idag är Västerbottensost med sin unika smak, en liten men speciell bit av svensk mathistoria.

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner

Presskontakt

Kristina Stiernspetz

Kristina Stiernspetz

Presskontakt Kommunikationschef 0730616433

Relaterat material

Relaterade nyheter

Norrmejerier Ek. Förening

Norrmejerier är ett av Norrlands största livsmedelsföretag. Men framför allt så är vi norrlänningar, grannar, släktingar och vänner som bryr oss om Norrland och alla som bor här. Vi visar omsorg om människor och djur, genom att hålla landskapen öppna, lantbruken hållbara, produkterna lokala och transporterna korta. På så vis vårdar vi inte bara vårt Norrland utan även vår planet. För i en tid när lokalproducerad mat inte är en lokal utan en global angelägenhet så är vårt sätt att arbeta en unik tillgång. Den ska vi tillsammans ta tillvara och bygga framtiden på. För norrlänningarna är de här värdena de viktigaste skälen att välja Norrmejerier. Att det vi gör tillsammans inte bara är gott och nyttigt, utan även omsorg, stolthet och tro på ett levande Norrland.