Följ Norrmejerier

Taggar

Norrmejerier

Västerbottensost

Midsommarminnen med Västerbottensost®

Midsommarminnen med Västerbottensost®

Blogginlägg   •   Jun 22, 2021 08:09 CEST

Sommarens höjdpunkt, självaste midsommarafton närmar sig. Med sina varma dagar och ljusa nätter är det nog en av våra mest folkkära mathögtider. Sill och färskpotatis, gräslök och jordgubbar. Så många goda smaker samlade på ett och samma bord. Här bjuder Västerbottensost på några favoriter till midsommarbordet.

Ostmästarens sommarmeny á la Västerbottensost® - Del 3/3

Ostmästarens sommarmeny á la Västerbottensost® - Del 3/3

Blogginlägg   •   Jun 18, 2021 08:00 CEST

Efter en riktigt smakrik middag en sen sommarkväll stundar dessert. Något sött och syndigt som bara smälter i munnen. Här delar Ostmästare Thomas Rudin delar med sig av sina sommarfavoriter som har en liten twist, nämligen att de alla innehåller sältan från Västerbottensost®.

Ostmästarens sommarmeny á la Västerbottensost® - Del 2/3

Ostmästarens sommarmeny á la Västerbottensost® - Del 2/3

Blogginlägg   •   Jun 16, 2021 14:00 CEST

Sommaren är i full gång och Ostmästare Thomas Rudin delar med sig av sina sommarfavoriter med Västerbottensost®. Han har jobbat med smaksensorik i större delen av sitt liv, så just smak ligger honom varmt om hjärtat. Här tipsar han om några av sina bästa varmrätter. Röding och grillad blomkål.

Ostmästarens sommarmeny á la Västerbottensost® - Del 1/3

Ostmästarens sommarmeny á la Västerbottensost® - Del 1/3

Blogginlägg   •   Jun 15, 2021 08:00 CEST

Nu när sommaren är här stundar många goda middagar i kvällssolen. En av de som tänkt njuta riktigt ordentligt är Thomas Rudin, Ostmästare för Västerbottensost®. I denna miniserie av menyer tipsar han om sina bästa sommarfavoriter.

Västerbottensostpaj® med sommargrön sparris.

Västerbottensostpaj® med sommargrön sparris.

Blogginlägg   •   Jun 10, 2021 08:00 CEST

Vem älskar inte en riktigt god Västerbottensostpaj? Här bjuder vi på en variant med smak av sommar och saltstänk av Västerbottensost® som passar perfekt till semesterns lata dagar. En krämig paj med mycket smak av den unika osten, sparris och citron. Vem vet, kanske blir denna din nya favorit?

Västerbottensost® intervjuar Jens Ericson från Svenska Kocklandslaget om årets Nationaldagsmeny

Västerbottensost® intervjuar Jens Ericson från Svenska Kocklandslaget om årets Nationaldagsmeny

Blogginlägg   •   Jun 08, 2021 08:00 CEST

Västerbottensost förknippas starkt med våra svenska traditioner så som midsommar och kräftskiva där klassikern Västerbottensostpaj är given. Tillsammans med Svenska Kocklandslaget har nu en trerättersmeny tagits fram till Nationaldagen. Här intervjuas Jens Ericsson, General Manager för Svenska Kocklandslaget om arbetet bakom rätterna.

Västerbottensost® intervjuar Ludvig från Svenska Kocklandslaget om årets Nationaldagsmeny

Västerbottensost® intervjuar Ludvig från Svenska Kocklandslaget om årets Nationaldagsmeny

Blogginlägg   •   Jun 06, 2021 09:00 CEST

Till årets nationaldagsmeny har Svenska Kocklandslaget tagit fram desserten Ostkaka med Västerbottensost® och somrig jordgubbskompott. Ett härligt komplement till såväl midsommarbordet som till sommarens fester. Här intervjuas Kocklandslagets Ludvig Persson om arbetet med rätten.

Västerbottensost® intervjuar keramikern bakom faten till årets Nationaldagsmeny

Västerbottensost® intervjuar keramikern bakom faten till årets Nationaldagsmeny

Blogginlägg   •   Jun 04, 2021 08:00 CEST

-Det är en ära att mina tallrikar nu får synas i så fina sammanhang som Nationaldagsmenyn med Svenska Kocklandslaget! Det känns nästan lite som Nobelmiddagen tycker jag! säger Terese Ryndal. Nationaldagsmenyn är framtagen på initiativ av Västerbottensost med målet att skapa nya mattraditioner och fira nationaldagen med en riktig trerättersmeyn framtagen av Svenska Kocklandslaget.

Västerbottensost® intervjuar Marcus från Svenska Kocklandslaget om årets Nationaldagsmeny

Västerbottensost® intervjuar Marcus från Svenska Kocklandslaget om årets Nationaldagsmeny

Blogginlägg   •   Jun 03, 2021 10:00 CEST

Svenska Kocklandslaget har för första gången tagit fram en härlig trerättersmeny för att sätta extra guldkant på det svenska nationaldagsfirandet. Västerbottensost® som är initiativtagare till menyn vill med detta inspirera till nya mattradioner. Här intervjuas kocken Marcus Bremdal som tagit fram förrätt och varmrätt till årets Nationaldagsmeny.