Följ Norrmejerier

Pressmeddelanden Visa alla 20 träffar

​Västerbottensost® och stjärnkocken Filip Fastén lagar världens långsammaste recept

​Västerbottensost® och stjärnkocken Filip Fastén lagar världens långsammaste recept

Pressmeddelanden   •   Nov 08, 2018 10:00 CET

Filip Fastén, Årets Kock 2014 och ägare av Agrikultur och Den Gyldene Freden, tillagar en måltid av världens långsammaste recept. Samtidigt, på mejeriet i Burträsk, startar ystningen av den Västerbottensost® som är en av måltidens huvudingredienser. Efter sexton månader är det dags att njuta av unika smaker i en tolv-rätters gastronomisk upplevelse på plats i Burträsk – Västerbottensost®.

​Brist på Västerbottensost® i midsommar

​Brist på Västerbottensost® i midsommar

Pressmeddelanden   •   Jun 15, 2018 08:24 CEST

Västerbottensost® är unik och uppskattad, speciellt till sommarens högtider. Även den här sommaren kommer det finnas Västerbottensost, men tyvärr inte tillräckligt mycket. Västerbottensost är med sin unika smak och mytomspunna historia ett mathantverk där lagringstiden är både lång och varierande. De ostar som skulle vara klara nu till midsommar, ystades i början av 2017.

​Klassiska ostvarumärken Herrgård®, Präst® och Grevé® får ny ägare

​Klassiska ostvarumärken Herrgård®, Präst® och Grevé® får ny ägare

Pressmeddelanden   •   Maj 28, 2018 13:10 CEST

Föreningsstämman för Svensk Mjölk Ekonomisk förening har idag beslutat att sälja ostvarumärken Herrgård®, Präst® och Grevé®. Intresserade köpare är Norrmejerier, Falköpings Mejeri och Arla Foods som bildat bolaget Svenska bönders klassiska ostar AB för varumärkenas fortsatta utveckling. Anders Fredriksson, vd för Norrmejerier och talesperson för Svenska bönders klassiska ostar AB, är nöjd.

​Norrmejerier får industridoktorand för forskning om hårdost

​Norrmejerier får industridoktorand för forskning om hårdost

Pressmeddelanden   •   Apr 12, 2018 14:04 CEST

Efter en lång och intensiv uttagningsprocess med 30 sökanden är Norrmejerier en av tio organisationer som har beviljats en industridoktorand. Thomas Eliasson är anställd av Norrmejerier för att under fem år arbeta i forskningsprojektet om ”Laktobacillernas ursprung och förekomst i ostens värdekedja”.