Följ Norrmejerier

Västerbottensost-stipendiet bjuder in unga kocktalanger

Pressmeddelande   •   Jun 04, 2009 10:34 CEST

Årets upplaga av Västerbottensost-stipendiet är nu igång och Sveriges unga kocktalanger har fram till den 25 september på sig att skicka in sina personliga tolkningar av Västerbottensost. Tillsammans med en jury väljer krögaren och tävlingsledaren Fredrik Eriksson sedan ut de tre främsta bidragen. Dessa möts därefter den 6 november för att tillaga sitt tävlingsrecept live inför jury och publik på mässan Det Goda Köket i Stockholm.

Västerbottensost-stipendiet, som i år firar tio år, vänder sig till Sveriges främsta kockar mellan 18 och 25 år som vill vara med och utveckla den klassiska Västerbottensosten med kreativa, moderna och medvetna recept. Tävlingsuppgiften går ut på att skapa en valfri varmrätt som ska fungera i drift på en välrenommerad restaurangs à la carte-meny och vara anpassad för att kunna serveras till tio personer.

- Västerbottensost-stipendiet är ett ypperligt tillfälle för alla unga och hungriga kockar i Sverige att visa framfötterna. För de som går ända till finalen ger stipendiet även en nyttig och förhoppningsvis rolig tävlingserfarenhet, något som kan betyda mycket för den framtida kockkarriären. Och råvaran att jobba med kunde inte vara bättre. Med Västerbottensost kan man göra det mesta, så det är bara kockarnas kreativitet som sätter gränserna, säger Fredrik Eriksson, tävlingsledare för stipendiet.

För den som går hela vägen och till slut står som vinnare av stipendiet väntar en gastronomisk inspirationsresa i Europa till ett värde av 25000 kronor. Vinnaren får även en hel västerbottensost på cirka 18 kilo att njuta och fortsätta inspireras av. Utöver priset är vinnaren dessutom alltid välkommen till Burträsk och ett besök på mejeriet där Västerbottensost blir till, med personlig guidning av ostmästare Thomas Rudin.

Ansökningsblanketter och tävlingsregler går att finna på: www.vasterbottensost.com/stipendiet.aspx

Om Västerbottensost-stipendiet
Under 2009 firar Västerbottensost-stipendiet 10-årsjubileum. Med Stipendiet vill Västerbottensost hjälpa till att driva restaurangbranschen framåt och lyfta fram unga talanger inom kockvärlden. De tävlande ska vara aktiva kockar eller kockstuderande (Högskola) i åldern 18-25 år. Den unga kockens tävlingsuppgift innebär att skapa en modern och medveten huvudrätt med Västerbottensost. Finaldagen där våra tre utvalda finalister tävlar under uppsikt av en välmeriterad jury, kommer att äga rum under mässan Det Goda Köket som är nordens största mässa inom mat, dryck och kök. Finaldagen blir den 6 november 2009.

För mer information kontakta
Agneta Andersson, Brand Manager Västerbottenost, Tfn: 0706-70 29 19,
E-post: agneta.andersson@norrmejerier.se

Fredrik Eriksson, Tävlingsledare, Tfn: 0703-49 60 68
E-post: fredrik@langbrovardshus.se

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.