Följ Norrmejerier

Västerbottensost® Lagar Live med Niklas Ekstedt

Pressmeddelande   •   Maj 04, 2017 11:28 CEST

Niklas Ekstedt Fotograf: Helén Pe

Den 4 maj kl 19.30 är det premiär för programmet Laga Live, en livesänd och interaktiv matshow i ett helt nytt format där tittaren själv är med och påverkar innehållet under sändning. Programmen kommer att ledas av Niklas Ekstedt och Lisa Lemke som till varje avsnitt kommer att bjuda in spännande gäster.

Pressbilder: https://share.mediaflowpro.com/?SAACUHLG6J

Laga Live är en programserie bestående av tolv avsnitt som leds av en kock tillsammans med en känd gäst. De första sex programmen kommer att ledas av kocken Niklas Ekstedt och efter ett sommaruppehåll är det kocken Lisa Lemke som tar emot gäster i köket under sex veckor.

I varje avsnitt tar de emot en ny gäst där de tillsammans ger tips, inspirerar och lagar mat utifrån olika teman så som fisk, vilt eller vegetariskt beroende på tittarnas val.

– Hela idén med att bjuda in tittare som kan påverka under livesändningen känns superkul och bjuder samtidigt på ett spänningsmoment då ingen av oss vet hur programmet kommer att bli. På så sätt får tittaren följa med i hur det faktiskt går till under en matinspelning, på riktigt, säger Niklas Ekstedt.

För ett anrikt varumärke som Västerbottensost® med en lång tradition av hantverk är detta ny mark och ett innovativt grepp i hur man lagar mat i livesändning och ger möjlighet för tittarna att interagera, ställa frågor och vara med i matlagningen på riktigt.

– Västerbottensost är ett älskat varumärke som bär på en lång historia och tradition men vi har också alltid satt innovation i fokus. Därför känns det extra kul att tidigt testa detta format där vi möter människors önskan av att vara delaktiga, och konsumtion av rörligt material, säger Maria Forsner, produktchef, Västerbottensost.

Programserien Laga Live består av totalt tolv avsnitt och börjar sändas tillsammans med Niklas Ekstedt på Västerbottensost Facebook torsdagen 4 maj kl 19.30 och pågår under sex veckor med paus för Kristi Himmelsfärd. Efter ett sommaruppehåll tar Lisa Lemke vid den 17 augusti kl 19.30.

För att ta del av sändningen följer man Västerbottensost på Facebook.

Bakom projektet står följande arbetsgrupp:

PR – Wenderfalck
Produktionsbyrå – Banijay Zodiak
Mediebyrå – Maxus
Brand experience – BrandEcho
Design- och webbyrå – Krux

För mer information kontakta:

Maria Forsner, produktchef, Västerbottensost, e-post: maria.forsner@norrmejerier.se, telefon: 090-182929

För praktiska frågor, intervjuer med Niklas Ekstedt eller Lisa Lemke, kontakta:

Jens Elfsberg, Wenderfalck, e-post: jens.elfsberg@wenderfalck.com, telefon: 0707-94 10 56


Presskontakt Norrmejerier

Mariann Holmberg, kommunikationsansvarig, Norrmejerier, mariann.holmberg@norrmejerier.se, 072 222 73 43

Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av cirka 460 lokala bönder varav 390 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter drygt 500 årsanställda och omsätter ca 1,8 miljarder kronor per år.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks <a href="http://nyheter.norrmejerier.se/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Integritetspolicy</a>.