Följ Norrmejerier

​Västerbottensost® besöker Ostfestivalen på Münchenbryggeriet i Stockholm

Pressmeddelande   •   Feb 15, 2017 08:35 CET

Thomas Rudin, ostmästare, Burträsk mejeri, Norrmejerier. Foto: Erik Hillbom

På plats i montern finns både ostmästare Thomas Rudin och lagerchef Ola Larsson för att bjuda på nyheterna Västerbottensost Extra Lagrad 24 månader och Västerbottensost Vindelnrökt.

– Vi hälsar alla ostälskare välkomna för att smaka på nyheterna och träffa våra allra främsta ostkännare, direkt från Burträsk i Västerbotten, säger Jörgen Öberg, affärschef Ost, Norrmejerier.

Se program: http://ostfestivalen.se/
Pressbilder: https://share.mediaflowpro.com/?MTAC1HJN8S

Fredag den 17e februari håller ostmästare Thomas Rudin och lagerchef Ola Larsson en föreläsning om Västerbottensost mytomspunna historia och hantverk. Dessutom tar de oss med på en äkta smakbedömning live på scen.

Älskad ost

Västerbottensost är för många ett kärt inslag vid våra svenska mathögtider, och passar lika bra till vardag som fest. Recepten med Västerbottensost som smaksättare är oändliga där Västerbottensostpaj har blivit en självklar klassiker.

Ostfestivalen 2016

Vid Ostfestivalen 2016 mötte Västerbottensost 1000-tals besökare och Västerbottensost placerade sig i topp när juryn utsåg Sveriges bästa hårdost.

Fakta Västerbottensost

Västerbottensost har tillverkats på samma vis ända sedan mejerskan Ulrika Eleonora Lindström skapade sitt mytomspunna recept 1872. Receptet är fortfarande en väl bevarad hemlighet som bara några få människor känner till och ligger i säkert förvar i mejeriets kassaskåp. Trots att många har försökt tillverka Västerbottensost på andra platser, har det varit omöjligt att få fram den unika smaken än just på det lilla mejeriet i Burträsk i Västerbotten.

Läs mer på www.vasterbottensost.com

----------------------------------------------

Presskontakt

Mariann Holmberg, kommunikationsansvarig, Norrmejerier, 072 222 73 43

Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av cirka 460 lokala bönder varav 390 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter drygt 500 årsanställda och omsätter ca 1,8 miljarder kronor per år.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.