Följ Norrmejerier

Västerbottensost fyller 100 år – Tar hjälp av sina konsumenter i jakten på de 100 bästa recepten genom tiderna

Pressmeddelande   •   Jun 01, 2010 14:30 CEST

Ett av Sveriges starkaste varumärken – Västerbottensost – firar i år 100 år som registrerat varumärke. För att hedra detta jubileum och hylla alla konsumenter som hjälpt till att göra varumärket till vad det är idag ger sig Västerbottensost ut på en receptjakt. Jakten efter de hundra bästa recepten innehållande Västerbottensost pågår på hemsidan www.vasterbottensost.com/100-jakten. Resultatet blir en kokbok med planerad lansering under 2011.

Historien om Västerbottensost började redan år 1872 när mejerskan Eleonora Lindström fick fram receptet på det som idag är Västerbottensost. År 1910 registrerades varumärket hos patentoch registreringsverket och än idag, hundra år senare, är receptet detsamma och osten är lika älskad nu som då. I samband med 100-årsjubileet ger sig Västerbottensost ut på jakt efter konsumenternas 100 bästa recept innehållande den mytomspunna osten.

För att hylla vårt varumärke, våra konsumenter och vår fantastiskt goda ost ger vi oss nu ut på jakt hoskonsumenter över hela landet. Jakten går ut på att hitta de hundra bästa recepten där Västerbottensost är en av ingredienserna. Av alla inkomna recept, väljs de hundra bästa ut av en jury och hamnar i en inbunden kokbok med planerad lansering 2011, säger Agneta Andersson, Brand Manager, Västerbottensost.

Receptjakten är öppen för alla att delta i och resultatet av jakten kommer att spegla den stora variationsmöjligheten som finns med Västerbottensost, oavsett om det är en förrätt, huvudrätt, efterrätt eller ett tillbehör. Tricket är att få till ett recept som både är välsmakande, annorlunda och gärna med en speciell historia.

Det ska bli väldigt spännande att se alla recept som kommer in. Vi möts dagligen av nya smakkombinationer antingen via medier eller konsumenter och inte minst ute på restauranger. När jakten är avslutad ser vi fram emot det slutliga resultatet, en kokbok fylld med hundra spännande, annorlunda och framförallt välsmakande recept, fortsätter Agneta Andersson, Brand Manager, Västerbottensost.

För att vara med och tävla går man in på vasterbottensost.com/100-jakten. Här kan man läsa mer om tävlingsregler, slutdatum, urvalsprocess och juryn. Det är även här man skickar in sitt recept med Västerbottensost, genom att fylla i det formulär som finns på sidan. Receptinsamlingen pågår mellan den 1 juni och den 15 augusti 2010.

För mer information om historien bakom Västerbottensost se bifogat faktablad.

Västerbottensost säljs i butik över hela landet samt på http://vasterbottensost.com/webbshop/

För mer information om Västerbottensost, kontakta:

Agneta Andersson, Brand Manager Västerbottensost, e-post: agneta.andersson@norrmejerier.com, telefon: 090-18 29 19

För praktiska frågor, högupplösta bilder etc, kontakta:

Emma Lundskog, Wenderfalck, e-post: emma@wenderfalck.com, telefon: 0736-24 19 17

Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri. Vi förädlar årligen ca 192 miljoner kg norrländsk mjölk på våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till mjölk, fil, grädde och ost. Vi är stolta över våra unika varumärken Västerbottensost®, Verum®, Gainomax® och JOKK®. Norrmejerier ägs av ca 630 bönder i Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland och sysselsätter ca 475 årsanställda och omsätter ca 1,8 miljarder kronor per år.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.