Följ Norrmejerier

Sommarglada kor på grönbete i Tväråmark och Forslunda

Pressmeddelande   •   Maj 20, 2017 21:20 CEST

Carina och Åke Fredriksson i Tväråmark släppte på lördagen ut korna i solskenet. Foto: Erik Hillbom

Idag har Norrmejerier invigt sommaren och betessäsongen hos Carina och Åke Fredriksson i Tväråmark i Västerbotten. Ut i hagen sprang glada kor i ett för dagen välkommet solsken. 

Pressbilder från betessläpp vid Fredrikssons gård i Tväråmark: https://share.mediaflowpro.com/?T3ACXH7ALB
Foto: Erik Hillbom

Många barn och vuxna drack mjölk, åt bullar och smakade Norrmejeriers yoghurt.

Samtidigt var det betessläpp vid Forslunda i Umeå och på Torsta utanför Östersund i Jämtland. 

Nästa betessläpp är redan imorgon, söndag den 21 maj och sen fortsätter vi fram till den 10 juni, runt om i de fyra nordliga länen, med avslutning i Norsjö den 10 juni. 

Välkommen till ett betesläpp nära dig: https://lnkd.in/ebapd9H

Läs mer om betessläpp i Västerbotten: https://www.mynewsdesk.com/se/norrmejerier_ek/pressreleases/dags-foer-sommarbete-hos-norrmejeriers-lokala-mjoelkboender-i-vaesterbotten-1969565

Presskontakt: Mariann Holmberg, kommunikationsansvarig, Norrmejerier, 072 222 73 43

Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av cirka 460 lokala bönder varav 390 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter drygt 500 årsanställda och omsätter ca 1,8 miljarder kronor per år.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.