Följ Norrmejerier

​Silver till Västerbottensost i världens främsta osttävling

Pressmeddelande   •   Aug 13, 2015 14:35 CEST

Västerbottensost vann silvermedalj i klassen Best Scandinavian Cheese, vid Nantwich International Cheese Awards 2015, världens största och mest prestigefulla osttävling. Bedömningen utförs av världens främsta ostkännare.

– Det är fantastiskt roligt. Förra året blev det brons och nu silver. Nästa år är siktet inställt på guld, säger Johan Nylund, exportchef vid Norrmejerier.

Den brittiska återförsäljaren av Västerbottensost, Bradbury’s Cheese tog emot silvret vid prisutdelningen. Nantwich International Cheese Awards är en del i Storbritanniens största jordbruksmässa, Nantwich Show med över 30 000 besökare under en dag.

– Självklart har vinsterna betydelse för den fortsatta exportsatsningen av Västerbottensost. Den här typen av utmärkelser har ännu större betydelse i andra länder. Mässan är internationell med deltagare och återförsäljare från hela Europa som håller koll på vilka ostar som håller hög kvalitet, berättar Johan Nylund

För mer information
Johan Nylund, exportchef, Norrmejerier, johan.nylund@norrmejerier.se, 070 226 13 57

Presskontakt
Mariann Holmberg, kommunikationsansvarig, Norrmejerier, mariann.holmberg@norrmejerier.se, 072 222 73 43

Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av cirka 530 lokala bönder varav 420 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter drygt 500 årsanställda och omsätter ca 1,9 miljarder kronor per år.

Kommentarer (2)

  GRATTIS! Till Min Favoritost! Kan ni exportera den till Frankrike? Så jag kan få en riktig ost med smak på besök i det landet!

  - Elisabet Ågren - 2015-08-14 13:35 CEST

  Hej Elisabet
  Tack för din hälsning och vad roligt att du gillar Västerbottensost. Vi har påbörjat testlanseringar av Västerbottensost i Frankrike, så om de faller väl ut, då kommer den så småningom spridas i franska butiker. En vinst av det här slaget är ett stöd i det arbetet. Så vi håller tummarna precis som du att det ska gå vägen.
  Hälsningar Mariann Holmberg, kommunikationsansvarig, Norrmejerier

  - Mariann Holmberg - 2015-08-14 13:41 CEST

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.