Följ Norrmejerier

OBS!!! NY!!! Mer betalt till Norrmejeriers bönder

Pressmeddelande   •   Jun 09, 2017 11:08 CEST

Norrmejerier höjer ersättningen för mjölkråvaran med tio öre från 1 augusti 2017.

– Det är verkligen glädjande att vi kan höja ersättningen för mjölk ytterligare ett steg, säger Ulla Bergström, ordförande, Norrmejerier.

Samtidigt återgår tillägget för ekologisk mjölkråvara till samma nivå som januari 2016, vilket innebär en sänkning med 10 öre. Det lägre ekotillägget är en anpassning till rådande marknadsläge. Den senaste tiden har världsmarknadspriset stigit för den feta mjölkråvaran, istället har efterfrågan på ekomjölk just nu stagnerat.

– En viss variation är oundviklig, men vi hoppas att framtida svängningar inte ska bli lika dramatiska som de senaste två åren, säger Ulla Bergström.

Norrmejerier höjde senast ersättningen den 1 januari 2017 med 30 öre.

Fakta Norrmejerier ekologiskt

Norrmejerier har många ekologiska mjölkbönder. Andelen ekologisk mjölkråvara närmar sig en femtedel av den totala mjölkvolymen. Antalet ekologiska produkter ökar också stadigt. Exempelvis Norrmejeriers mjölk i flera fetthalter och laktosfri mellanmjölk, smör, vispgrädde, Crème Fraiche, flera sorters filmjölk, yoghurt i flera smaker och produkter inom varumärkena Fjällfil och Verum.

Se hela Norrmejerier ekologiska sortiment: www.norrmejerier.se/produkter/ekologiskt

Satsningen på ekologisk mjölk och ekologiska produkter har genomsyrat Norrmejeriers arbete med extra ersättning till mjölkbönder under omställningstiden.

Fakta KRAV

Norrmejeriers gårdar och mejerier är KRAV-certifierade som är en garanti för extra höga krav på djuromsorg, hälsa, socialt ansvar och klimatpåverkan.

Läs mer om KRAV: http://www.krav.se/krav-markningen

Presskontakt

Mariann Holmberg, kommunikationsansvarig, Norrmejerier, 072 222 73 43, mariann.holmberg@norrmejerier.se

Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av cirka 460 lokala bönder varav 390 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter drygt 500 årsanställda och omsätter ca 1,8 miljarder kronor per år.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.