Följ Norrmejerier

Norrmejeriers nya reklamfilm är en kärleksförklaring till Norrland

Pressmeddelande   •   Mar 26, 2012 07:13 CEST


Efter sju år med reklamfilmskonceptet baserat på bonden och hans kor presenterar Norrmejerier en helt ny reklamfilm som tar fast på norrlänningarnas stolthet för vår landsända. Bakom musiken i filmen står Henrik Oja och Lovisa Nyström, som är en del av Annika Norlins Säkert!

Scenerna i filmerna är tagna på olika ställen runt om i Norrland. Under 40 sekunder får tittaren göra nedslag i allt ifrån en matvarubutik, till en kohage utanför Lappträsk och ett tårtkalas på en balkong mitt i centrala Luleå. Med vackra bilder och stämningsfull musik lyfter Norrmejerier upp sitt viktiga budskap; att genom att handla lokalproducerade mejerivaror skapas fler arbetstillfällen, kortas transportsträckorna och landskapen hålls öppna. I scenerna finns också en tydlig koppling till produkterna och råvarans ursprung.

-  Musiken i filmerna är oerhört viktig och vi är så stolta över att Henrik Oja och Lovisa Nyström ställt upp för oss, säger Victoria Lundqvist-Johansson, chef för lokalmarknad hos Norrmejerier.

Musiken är specialskriven av Henrik Oja och Mats Hammarström som båda är musiker och musikproducenter boendes i Umeå, och producerad av Second Home i Umeå. Henrik Oja är mest känd för sitt samarbete med Säkert! där han både spelar, producerar och skriver musik. Mats Hammarström spelar i Isolation Years och med Säkert!. Sången framförs av Lovisa Nyström som också hon sjunger och spelar med Säkert! samt i sitt egna band Two White Horses.

-  För att få ett kvitto på att filmernas budskap verkligen når fram har vi utfört tester bland våra konsumenter i olika åldrar och över hela Norrland. De visade att man uppfattar budskapet och att de kommunicerar vikten av att handla lokalproducerat. Extra glädjande var det att våra unga konsumenter uppskattade filmen, de tyckte att den stämde överens med den bild de hade av Norrmejerier, fortsätter Victoria Lundqvist-Johansson.

Norrmejerier klassiska förpackning Tetra Brik har en av huvudrollerna i filmerna. Att det är den mest miljösmarta mjölkförpackningen i mejerihyllan tål att påpekas då alternativen blir allt fler.

Se filmen på YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=ta2xmKpbskA

Fakta om Norrmejeriers nya reklamfilm

• Filmen är inspelad i olika delar av Norrland i augusti 2011 och det är Luleå älv och stad som syns i bakgrunden av de tårtätande ungdomarna på balkongen

• Kossorna i filmen finns hos vår mjölkbonde Ingrid Bäckström i Lappträsk utanför Kalix

• Fjällscenen som även finns som bild på Mellanmjölken är tagen vid Stora Sjöfallet

• Musiken är specialskriven för Norrmejerier av Henrik Oja, som är en norrländsk musikproducent, och det är Lovisa Nyström som sjunger. Både Henrik och Lovisa spelar och sjunger tillsammans med Annika Norlin (Säkert!)

• Filmerna börjar gå på TV v 13 och finns i 5 olika varianter; en lång på 40 sekunder och 4 lite kortare.

http://www.youtube.com/user/NorrmejerierFilm

För mer information kontakta:

Victoria Lundqvist-Johansson, chef för lokalmarknad hos Norrmejerier

Telefon: 090-182939, mobil 070-2692939

Victoria.lundqvist-johansson@norrmejerier.se

Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri. Vi förädlar årligen ca 200 miljoner kg norrländsk mjölk på våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till högklassiga mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. Vi har unika varumärken som Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Norrglimt® och JOKK® bärdryck. Norrmejerier ägs av ca 610 bönder i Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland, sysselsätter ca 470 årsanställda och omsätter drygt 1,8 miljarder kronor per år.

 

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (14)

  Vad heter låten som framförs på reklamfilmen och går den att få tag på någonstans? :)

  - Linda - 2012-04-23 20:40 CEST

  Hej Linda!
  Låten har inget namn, den är specialskriven för Norrmejerier och finns än så länge bara att lyssna på i våra reklamfilmer!
  /Kristina Stiernspetz

  - Kristina Stiernspetz - 2012-05-15 09:09 CEST

  Hej, skulle vilja fråga vad är för hundras i slutet av filmen? Och kanske om jag skulle även kanske kan få ett namn ? :)

  - Peter Myrberg - 2012-11-16 01:01 CET

  Hej Peter.
  Det är en Australian Kelpie som är med i vår film. Tyvärr kan jag inte ge dig något namn, men vill du veta mer om rasen så kan du kolla in rasklubbens hemsida http://www.kelpieklubben.se/

  Mvh Kristina

  - Kristina Stiernspetz - 2012-11-16 09:02 CET

  inget nytt under himlen angående låten i filmen...är den fortfarande exklusiv för er reklamfilm eller kommer den finnas tillgänglig för allmänheten t.ex via Spotify

  - Stefan - 2012-12-10 23:54 CET

  Hej Stefan.
  Låten kommer släppas under januari och finnas tillgänglig på Spotify, norrmejerier.se, facebook, youtube, reklammusik.se och google sök.

  /Sara.

  - Sara - 2012-12-11 15:27 CET

  Hej!
  Väldigt vacker låt på reklamen! Vad är det de sjunger för något? Kan man hitta texten någonstans?

  Med vänliga hälsningar

  Sverker

  - Sverker - 2012-12-15 11:16 CET

  Hej Sverker.
  Först vill jag be om ursäkt för att svaret dröjt. Vad roligt att du tycker om vår reklamfilm och musiken. Den textrad som finns i filmen lyder såhär:
  "Hör du också som en puls som slår, när vi känner just så, kom gräv du står. Vi behöver inget annat än det här. Inget annat än det här...."

  Med vänlig hälsning
  / Kristina

  - Kristina - 2013-02-12 11:23 CET

  Låten i reklamfilmen skulle släppas i Januari enligt er, vart kan man hitta den?

  - Robin - 2013-07-09 04:23 CEST

  Hej. Låtsläppet har tyvärr blivit något försenat, men i höst är det äntligen dags. Håll utkik på vår hemsida www.norrmejerier.se
  Mvh Kristina

  - Kristina - 2013-07-09 20:35 CEST

  Väntar spänt på att få se ett låtsläpp...

  - hanna - 2013-09-04 21:20 CEST

  Hej Hanna!
  Roligt att du tycker om Norrmejeriers låt! Släppet av den har av olika omständigheter blivit fördröjd, men vi hoppas göra den publik i sin helhet inom några månader.

  Med vänliga hälsningar,
  Anna Norrgård
  Brand Manager
  Norrmejerier

  - Anna Norrgård - 2013-09-05 19:20 CEST

  Väntar på låten....ännu! Haha :)

  - Anna - 2014-06-18 14:08 CEST

  Hej Anna, ja det blev en lång väntan - men nu är den över (: Här hittar du hela Norrmejeriers låt "Gräv där du står" skriven av Henrik Oja och Mats Hammarström från norrländska Second Home. http://www.norrmejerier.se/grav-dar-du-star
  Mvh Kristina

  - Kristina - 2014-06-25 11:23 CEST

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.