Följ Norrmejerier

​Norrmejerier satsar på laktosfritt

Pressmeddelande   •   Okt 01, 2015 09:01 CEST

Norrmejerier har bestämt sig. Det blir satsning på en ny process för laktosfritt, där siktet på smaken är färsk mjölk, istället för den nuvarande som många tycker är för söt. Lansering beräknas ske under försommaren 2016.

– Vi vet att det är ett efterlängtat besked till många av våra konsumenter. Så gott som dagligen får vi synpunkter om att vår laktosfria mjölk är för söt i smaken, berättar Anna-Karin Karlsson, chef för innovation och marknad, Norrmejerier.

Det lokala alternativet är starkt efterfrågat och avsikten är att på sikt utveckla ett attraktivt och brett sortiment av laktosfria produkter. Vi vet att konsumenterna vill köpa laktosfria produkter gjord på lokal mjölk från våra norrländska mjölkbönder.

– Vi får bara erkänna att vi inte riktigt har kunnat leva upp till våra konsumenters förväntningar. Jag är jätteglad att vi nu har en plan på hur det kan genomföras. Den som väntar på något gott . . . , säger Anna-Karin Karlsson.

Norrmejerier planerar för konsumenttester i fokusgrupper med norrländska konsumenter.

För mer information
Anna-Karin Karlsson, chef för innovation och marknad, Norrmejerier, 070 676 53 38

Presskontakt
Mariann Holmberg, kommunikationsansvarig, Norrmejerier, 072 222 73 43

Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av cirka 530 lokala bönder varav 420 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter drygt 500 årsanställda och omsätter ca 1,9 miljarder kronor per år.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.