Följ Norrmejerier

Norrmejerier lanserar lokalproducerad barnyoghurt - Yoghurt blir till glass i Norrmejeriers kampanj

Pressmeddelande   •   Sep 11, 2012 07:15 CEST

En slät fruktyoghurt med hög fetthalt som också kan frysas till glass. Norris yoghurt är den första lokalproducerade barnyoghurten i Norrland och Norrmejeriers första produktnyhet i höst.

Maskoten Norris är populär hos norrländska barnfamiljer, 84 procent av norrlänningarna med barn i åldrarna 0-7 år känner till Norris, visar Norrmejeriers egna undersökningar. Sedan tidigare finns Norris på paketen till 1,5 liters mellanmjölk samt på paketen till 1 liter ekologisk filmjölk.

Norris nya yoghurt har många fördelar. En av dem är att den enklare kan frysas till glass, eftersom den innehåller lite mer fett än vanlig fruktyoghurt. Det gör den krämigare och mer smakrik vilket passar utmärkt även i smoothies.             

-  Barnyoghurt är ett produktsegment som haft en positiv trend de senaste åren men det är också ett segment som Norrmejerier inte varit närvarande i, därför kändes det naturligt för oss att kliva in där, säger Hanna Widding brand manager på Norrmejerier. Tack vare att Norris är omtyckt och känd hoppas vi att den snabbt ska kunna ta plats på norrländska familjers frukostbord.

Det är en slät fruktyoghurt med en fetthalt på nästan 4 procent och bara 6 procent tillsatt socker och dessutom enbart naturliga aromer och stärkelse. Norris yoghurt är tillverkad av mjölk från norrländska gårdar och finns i två smaker: Jordgubb och äpple/päron. Yoghurten innehåller även de nyttiga bakterierna Acidophilus och Bifidus.

För mer information kontakta:

Hanna Widding, brand manager

Email: hanna.widding@norrmejerier.se

Telefon: 090-182995, 070-1843103

 

Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är Sveriges nordligaste mejeriförening. Vi förädlar årligen ca 200 miljoner kg mjölk på våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. Vi har unika varumärken som Västerbottensost®, Verum®, Fjällfil®, Fjällyoghurt®, Gainomax®, Norrglimt® och JOKK® bärdryck. Norrmejerier ägs av ca 610 bönder i Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland. Vi sysselsätter ca 470 årsanställda och omsätter drygt 1,8 miljarder kronor per år.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.