Följ Norrmejerier

Norrmejerier bygger ut Burträsk mejeri - investerar 154 miljoner kronor i Burträsk

Pressmeddelande   •   Feb 25, 2011 10:07 CET

Norrmejeriers styrelse har nu fattat det avgörande beslutet om en av de största enskilda investeringarna i Norrmejeriers historia, en utbyggnad av Burträsk mejeri som beräknas uppgå till ca 154 miljoner kronor.  Utbyggnaden, en satsning som möjliggör en rejäl ökning av produktionen av Västerbottensost, beräknas vara klar under 2014.

-  Detta är en storsatsning på mejeriet i Burträsk. Det känns bra att vi nu äntligen kan förverkliga vår önskan och nästan fördubbla produktionen av Västerbottensost, säger Norrmejeriers vd Bo Rasmussen. Det gör det möjligt för oss att svara upp mot den efterfrågan som finns så att ännu fler kunder och konsumenter i Sverige, men även internationellt, kan få njuta av vår unika ost.

Planeringen för en utbyggnad har pågått en längre tid och Norrmejerier har också förvärvat en grannfastighet till mejeriet för att kunna få plats med utbyggnaden. Mejeriets placering ”mitt i byn” gör att byns stadsbild kommer att förändras och hänsyn till detta har tagits i planeringen. Byborna har också bjudits in till dialog via kommunala samrådsmöten, där Norrmejerier har deltagit.

-  Vi har ett starkt stöd i bygden för en utbyggnad säger platschef Ulf Greve i Burträsk. Det finns en stolthet över Västerbottensost och det arv som vi förvaltar. Osten är helt unik och de som bor i Burträsk och alla vi som på något sätt arbetar med osten vet vikten av att värna om och vårda detta arv.

För mer information kontakta:

Bo Rasmussen, vd, Norrmejerier.  Telefon: 070- 647 50 03, 090-18 29 15

Epost: bo.rasmussen@norrmejerier.se

Henrik Wahlberg, styrelseordförande, Norrmejerier. Telefon: 070-694 47 59

Epost: henrik.wahlberg@norrmejerier.se

Ulf Greve, platschef Burträsk Mejeri. Telefon:  070-539 05 25

Epost: ulf.greve@norrmejerier.se

Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri. Vi förädlar årligen ca 195 miljoner kg norrländsk mjölk på våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till mjölk, fil, grädde och ost. Vi är stolta över våra unika varumärken Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Norrglimt® och JOKK®. Norrmejerier ägs av ca 630 bönder i Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland och sysselsätter ca 480 årsanställda och omsätter ca 1,8 miljarder kronor per år.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.