Följ Norrmejerier

Norrmejerier bygger nytt i Lycksele

Pressmeddelande   •   Apr 14, 2010 07:00 CEST

Norrmejerier bygger en ny samdistributionscentral i Lycksele, en investering på ca 10 miljoner kronor. Därmed fortsätter Norrmejerier att satsa på Lycksele som nav i det samdistributionsnät som förser Norrlands inland med färska mejeriprodukter och livsmedel varje dag.

-      Det känns bra att vi nu kan permanenta den verksamhet vi har bedrivit i Lycksele sedan 1997 i egna skräddarsydda lokaler. Samdistribution är viktigt för oss, inte minst för att det innebär färre lastbilar på de norrländska vägarna vilket gör gott för miljön, men också för att det stärker de små orternas förutsättningar att behålla sin butik och håller Norrland levande säger Norrmejeriers vd, Bo Rasmussen.

Norrmejeriers samdistributionscentral i Lycksele etablerades 1997 efter en förstudie på uppdrag av Konsument- och Glesbygdsverket. Uppdraget var att säkerställa servicen till butiker i glesbygden. Sedan dess har Norrmejerier varit en trygg distributionspartner för många livsmedelsföretag som inte har egna resurser att nå ut till inlandets butiker. Successivt har verksamheten vuxit och nu tar terminalen i Lycksele emot ett femtontal lastbilar med släp varje natt med varor som samlastas för vidare distribution till inlandet och fjälltrakterna. Den nya samdistributionscentralen kommer att ligga i Furuviks industriområde och beräknas stå klar nästa år.

-      I och med att vi nu lokaliserar terminalen en bit utanför Lycksele kommer vi också till rätta med de störningar som verksamheten medfört för de boende i området. Det känns skönt att hitta en lösning som tar hand om detta samtidigt som vi kan vara kvar i Lycksele säger Bo Rasmussen.

 

För mer information kontakta:                                     

Bo Rasmussen, vd                                                         

090 – 18 29 15 eller 070 – 647 50 03                           

bo.rasmussen@norrmejerier.se                                     

Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri. Vi förädlar årligen ca 192 miljoner kg norrländsk mjölk på våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till mjölk, fil, grädde och ost. Vi är stolta över våra unika varumärken Västerbottensost®, Verum®, Gainomax® och JOKK®. Norrmejerier ägs av ca 630 bönder i Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland och sysselsätter ca 475 årsanställda och omsätter ca 1,8 miljarder kronor per år.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.