Följ Norrmejerier

Norrmejerier bygger ny anläggning för ostförädling

Pressmeddelande   •   Feb 24, 2014 08:00 CET

Ostkonsumtionen fortsätter att öka. Ett brett intresse för matlagning driver på en ökad efterfrågan av riven ost. Fler fåmanshushåll i framtiden skapar också behov av mindre förpackningsstorlekar. För att möta denna utveckling bygger Norrmejerier nu en ny anläggning för ostförädling vid Umeå mejeri.

-   Den nya anläggningen kommer att generera en ökad försäljning av ost, både i Sverige och på export något som kommer att bidra positivt till mjölkpriset till våra ägare de norrländska mjölkbönderna, både på kort och på lång sikt, säger Bo Rasmussen, vd Norrmejerier.

Den nya ostförädlingsanläggningen är ett naturligt nästa steg i den satsning på Västerbottensost som inleddes med utbyggnaden av Burträsk Mejeri där produktionen nu nästan ska fördubblas.

-   Redan nu är 25 procent av all Västerbottensost vi säljer riven och vi ser att efterfrågan ökar, säger Bo Rasmussen. Därför känns det extra bra att i framtiden kunna ta hem det arbete med ostrivning vi idag köper externt till Norrland och kunna fortsätta vidareutveckla vårt sortiment.

Investeringen är i samma storleksordning som utbyggnaden av Burträsk mejeri, totalt närmare 200 miljoner kronor fördelat över två års tid.

 

För mer information kontakta:

 Bo Rasmussen, vd, Norrmejerier

 Epost: bo.rasmussen@norrmejerier.se

 Telefon: 070- 647 50 03

 


 

Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening ägs av ca 550 bönder i Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland. Vi är norrlänningarnas mejeri och förädlar årligen drygt 200 miljoner kg norrländsk mjölk på våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till högklassiga mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. Norrmejerier har unika varumärken som Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrglimt®. Vi sysselsätter ca 480 årsanställda och omsätter drygt 1,8 miljarder kronor per år.


 

 

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.