Följ Norrmejerier

Ladda med energi innan träning! Gainomax Energy Bar, nu i nya smaker

Pressmeddelande   •   Apr 08, 2014 07:35 CEST

Nu lanserar Gainomax tre nya smaker av sin populära Energy Bar. Hasselnöt/mandel och äpple/kanel samt tranbär är de nya smakerna som kommer att finnas i butik, gym och sportanläggningar från vecka 15 2014.

För att möta konsumenternas efterfrågan på fler smaker lanserar nu Gainomax tre nya smaker för sin populära Energy Bar. Gainomax Energy Bar är framtagen för att man snabbt ska kunna tillgodose sig energi före och under träning. Nya Gainomax Energy Bar består av müsli med gryn samt småbitar av frukt eller nötter som bidrar till energi. De nya smakerna som kommer är hasselnöt/mandel, äpple/kanel och tranbär och finnas i butik och utvalda gym samt sportanläggningar från vecka 15 2014 för ca priset 20 kr för 60 g.

Snabbare energi och större förpackningar

Gainomax Energy Bar lanserades 2006 och framtogs på vetenskapliga grunder där en Gainomax Energy Bar innehöll en tredjedel av det dagliga rekommenderade fiberintaget. De nya Gainomax Energy Bar som lanseras vecka 15 är ännu bättre anpassade för konsumtion innan och under träning eftersom de innehåller snabbare energi. De nya Energy Bar har förutom nya smaker inte heller något överdrag av choklad eller yoghurt som tidigare utan är sammansatta av olika typer av gryn, frukt och nötter. Från vecka 15 fasas därför Gainomax Energy Bar hallon, choklad och vanilj ut och ersätts av de nya smakerna. En annan skillnad är att de numera är 60 g och inte 50 g per portion/bar.

Alltfler upptäcker protein- och energibars

Under de senaste åren har intresset för träningsbars ökat markant. Inom dagligvaruhandeln är ökningen en av de kategorier i butikerna som växer absolut snabbast med en tillväxt på över 32 % inom dagligvaruhandeln totalt och 36 % på servicehandeln ( Nielsen Company Marknadsrapport 2014).Försäljningen av Gainomax Energy Bar och Gainomax Protein Bar har i samma period i dagligvaruhandeln mer än dubblerats i volym (Egen försäljningsstatistik 2012 jmf 2013). När användningen ökar börjar också konsumenterna efterfråga fler smaker att variera sig med. Gainomax lanserar därför även två nya Protein Bar (mintchoklad och hallon) till de tre redan befintliga i sortimentet (toffee, apelsinchoklad och blåbär). Samtidigt får samtliga av Gainomax Bars får ny dekor.

Användningsområden Gainomax Energy

Bar bör ätas före eller under träning för snabb energi. Gainomax Protein Bar direkt efter träning för att påskynda återhämtningen. Gainomax produkter ska ses som ett komplement till den vanliga kosten inte som ett substitut till en måltid. Vid konsumtion av Gainomax produkter i samband med träning rekommenderas också alltid att man dricker rikliga mängder vatten. Dessutom bör en lagad måltid inom två timmar efter genomförd träning.

 

För mer information, kontakta:

Anna Dahlgren

Brand Manager Gainomax

Tel: 090-18 28 00,

Mobil: 070-1843101

anna.dahlgren@norrmejerier.se


Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av ca 550 lokala bönder i Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk på våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. Vi har varumärken som Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil® och Fjällyoghurt®, Norrglimt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter ca 480 årsanställda och omsätter ca 1,9 miljarder kronor per år.

 

 

 

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.