Följ Norrmejerier

​Gainomax® lanserar nya törstsläckande och mjölkfria drycker med BCAA

Pressmeddelande   •   Apr 04, 2018 09:04 CEST

Gainomax nya drycker finns i fem goda smaker och samtliga är vattenbaserade, kolsyrade och utan tillsatt socker. Från och med den nionde april finns de i butik (ICA, COOP m.fl.).

Pressbilder: https://share.mediaflowpro.com/?ZHACDTF3KV

– Vi lanserar två vitamindrycker och tre energidrycker, samtliga med BCAA. Dryckerna passar alla som önskar släcka törsten eller behöver en extra energiboost! Det finns en efterlängtan och förfrågan av funktionella drycker av törstsläckande karaktär från Gainomax så det känns härligt att kunna erbjuda det inför sommaren, säger Hanna Lennartsson, Brand Manager, Gainomax®.

Gainomax är Sveriges mest kända varumärke och en tongivande aktör inom sport- och träningskost. Sedan 1990 har vi hjälpt både motionärer och atleter att maximera effekten av sin träning. Den mjölkbaserade återhämtningsdrycken Gainomax Recovery intas inom 30 minuter efter träningstillfället i syfte att minska muskelnedbrytning och därmed få bättre effekt av träningen. Nu breddar Gainomax sortimentet med fler, funktionella drycker oberoende av träningstillfället, men fortfarande för den aktiva konsumenten.

– Gainomax nya dryckessortiment stärker såväl varumärket som erbjudandet till den aktiva konsumenten. Gainomax står för ett långsiktigt och stabilt erbjudande i en växande kategori av sport- och träningskost, säger Diego Cabeza, affärschef, Gainomax.

Fakta Gainomax Vitamindrycker med BCAA

Vitamindryckerna kommer i smakerna Mango/Ingefära och Kaktus/Lime och innehåller förutom BCAA även viktiga mineraler och vitaminer samt är helt koffeinfria. Gainomax Vitamin drink har ett funktionellt innehåll, med bland annat mineralen Zink som skyddar cellerna mot oxidativ stress. B-vitaminer för minskad trötthet och utmattning. Vitamin C och D för immunsystemets funktion och BCAA för att boosta proteinsyntesen i kroppen. Läs mer om Gainomax Vitamin drink här: https://gainomax.com/produkter

Fakta Gainomax BCAA Energidrycker

Gainomax BCAA Energy Drink är en uppiggande och funktionell dryck med koffein, BCAA och magnesium, där BCAA stimulerar proteinsyntesen efter träning. Magnesium bidrar till minskad trötthet och utmattning samt normal muskelfunktion. Gainomax BCAA Energy Drink finns i tre goda smaker; Citrus/Fläder, Svartvinbär/Blåbär och Äpple/Päron. Samtliga av Gainomax BCAA Energy Drink innehåller 180 mg koffein, vilket motsvarar ca 2 koppar kaffe. Koffein har en bevisad effekt på prestationsförmåga och minskar känslan av utmattning vilket kan vara bra för att få ett gott träningsresultat. Drycken passar därmed såväl till träning som en del av ett aktivt liv när som helst under dagen då man behöver lite extra energi. Läs mer om produkterna här; https://gainomax.com/produkter

Rekommendation från Gainomax

Gainomax Energy Drink riktar sig till vuxna som i övrigt lever ett aktivt och hälsosamt liv. Grunden till goda träningsresultat ligger bl.a. i en välbalanserad kost, träning, återhämtning och sömn. Gainomax Energy Drink ersätter inte annan kost/mat. Vi råder konsumenten att följa rekommenderad dos på förpackningen. Gainomax avråder konsumenter att inta dryckerna om man är barn, gravid eller ammande. 

Fakta Gainomax

Gainomax är marknadsledande inom återhämtningsdryck och en tongivande aktör inom sport- och träningskost i Sverige. I sortimentet finns produkter för återhämtning efter träning, funktionella mellanmål och nu även BCAA energidryck och en sockerfri vitamindryck, för de som lever en aktiv livsstil där effekten av träningen spelar roll. Alla våra mjölkbaserade drycker är gjorda på svensk mjölk från norrländska gårdar. Produkterna är framtagna i samråd med experter inom nutrition för att se till att våra produkter har ett balanserat innehåll. Gainomax är ett svenskt varumärke och ägs av Norrmejerier.

www.gainomax.com

https://www.facebook.com/Gainomax/?fref=ts

https://www.instagram.com/gainomaxse/

För mer information, kontakta:

Mariann Holmberg, kommunikationsansvarig, Norrmejerier, 46 722 22 73 43, mariann.holmberg@norrmejerier.se

Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av cirka 460 lokala bönder varav 380 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter drygt 500 årsanställda och omsätter ca 1,9 miljarder kronor per år.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.