Följ Norrmejerier

​Gainomax blir en sportig aktör i kyldisken

Pressmeddelande   •   Aug 14, 2015 13:08 CEST

– Vi vill preppa och peppa vår målgrupp och har tagit fram kvargmellanmål som är lätta att ta med och äta på språng. Givetvis proppfulla med hälsosamma fördelar jättegod smak och ett sportigt utseende, säger Anna Dahlgren, Brand Manager för Gainomax vid Norrmejerier.

Norden ligger i topp av i Europa som tränar och allra mest tränar man i Sverige (EU-barometern) och kanske gärna ännu mer såhär i början på hösten. Samtidigt upplever många det svårt och tidsödande att förbereda vad man ska äta inför och i samband med träning. Är man hungrig och trött kan det vara svårt att få ut det man önskar av träningen. Behovet finns av hälsosamma och proteinrika mellanmål på väg från skola eller jobb och till träningen som tilltalar med rätt attityd och mervärden.

Gainomax kliver in i kyldisken
Gainomax lanserar hela åtta olika smaker av kvargmellanmål i svenska kyldiskar med start i butik vecka 38. Samtliga har hög proteinhalt, låg fetthalt och extra D-vitamin. Dessutom är både kvargbägaren med müsli och drickkvargen laktosfria och syrade med en god bakteriekultur. Bägaren finns även med glutenfri müsli.

Norrländsk mjölkråvara
Aldrig tidigare har Gainomax varit en del av mejerikylen, men steget är inte långt eftersom Gainomax varumärke ägs av Norrmejerier och både kvargbägare och drickkvarg baseras på Norrländsk mjölk. Även alla Gainomax drycker baseras på norrländsk mjölkråvara.
– Det har saknats en sportig aktör i mejerikylen och vi har tagit intryck från träningsmodet att bli mer sociala och tilltala träningsmålgruppen med peppande budskap med glimten i ögat, säger Anna Dahlgren.

Stark träningstrend ger stor efterfrågan på smak och dekor
Träningstrenden växer sig allt starkare och Norden är en av de mest tränande delarna av Europa. Enligt EU-barometern tränar man absolut mest just i Sverige. Människor tränar både mer och hårdare än för några år sedan och efterfrågan på bra och proteinrika mellanmål har växt sig starkare

Fler nya produkter
Gainomax breddar även portföljen utanför mejerikylen med nya typer av bars. Dessa artiklar lanseras i v 36 i Finland, Norge och Danmark och v 42 i Sverige.
Gainomax Protein Low carb bar med endast 3 procent tillsatt socker och en unik uppbyggnad i tre lager för en god smakupplevelse. Den kommer smakerna Citron, Kokos och Caramel.
Gainomax ordinarie protein bar kommer i två nya smaker kaffe med kakaobönor och lakrits.
Dessutom lanseras ett nytt format av proteinbaren Gainomax Protein Bar BITE SIZE som är proteinbar i mindre bitar om 10 gram i en 200 grams påse.
– Nu blir det lättare att anpassa mängden bars till intensitet eller längd på träningspasset utan kladd med halvätna bars i träningsväskan, säger Anna Dahlgren.

För mer information
Anna Dahlgren, Brand Manager för Gainomax, Norrmejerier, 070 184 31 01, anna.dahlgren@norrmejerier.se

Presskontakt
Mariann Holmberg, kommunikationsansvarig, Norrmejerier, 072 222 73 43

Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av cirka 530 lokala bönder varav 420 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter drygt 500 årsanställda och omsätter ca 1,9 miljarder kronor per år.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.