Följ Norrmejerier

Fler bönder går över till Norrmejerier i Ö-viksregionen

Pressmeddelande   •   Dec 14, 2009 12:38 CET

På måndag den 14 december börjar ytterligare sex bönder i Ö-viksregionen leverera till Norrmejerier. Det innebär att mer än åtta av tio liter mjölk som produceras i Ö-viksregionen nu levereras till Norrmejerier. Bättre betalt och en ökad efterfrågan på lokalproducerad mjölk bland Ö-viksborna är de främsta anledningarna till böndernas mejeribyte.

75 procent av gårdarna i Ö-viksregionen levererar till Norrmejerier efter att ytterligare sex bönder nu bytt mejeri. En av bönderna som på måndag börjar skicka mjölken norrut istället för söderut är Tomas Domeij från Husum.

– Nu när Norrmejeriers mjölk har börjat säljas i Ö-viksregionen känns det naturligt att minska transporterna och öka lönsamheten genom att leverera till det mest lokala mejeriet, säger Tomas Domeij.

I början av november lanserades lokalproducerad mjölk från Norrmejerier i matbutiker och på bensinstationer runt om i Ö-viksregionen. Alla handlare erbjöds då att sälja mejeriprodukter från Norrmejerier vilket nästan hälften av handlarna nu börjat göra.

Bo Rasmussen, vd på Norrmejerier, hoppas nu att de kvarvarande butikerna ska ge konsumenterna möjligheten att välja den lokalt producerade mjölken från Ö-vik.

Stödet för de lokala bönderna är starkare än någonsin i Ö-viksområdet. En färsk undersökning gjord i början av december visar nämligen att 94 procent av Ö-viksborna tycker det är viktigt att stödja den lokala Ö-viksbonden, detta är en ökning med en procentenhet jämfört med augusti 2009 då siffran låg på 93 procent.

– Vi har alltid varit tydliga med vår lokala förankring och hur den bidrar till att göra gott för Norrland. Det är viktigt för oss att vara ett nära stöd för bönderna i arbetet för ett framgångrikt jordbruk, att nu fler bönder ansluter sig till oss ser jag som ett kvitto på att vi lyckas med detta, säger Bo Rasmussen.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.