Följ Norrmejerier

Felmärkt datum på Ekologisk Vispgrädde

Pressmeddelande   •   Aug 22, 2017 14:16 CEST

Felmärkt grädde. Konsumentbild.

Tyvärr har det blivit fel datum på Norrmejerier Ekologisk Vispgrädde, 3 dl, med tillverkningsdag den 15 augusti. De aktuella paketen har blivit märkta med Bästföredag den 12 september.

– Vår Ekologiska grädde är färsk och håller till minst den 24 augusti och vi kan trots märkningen inte garantera längre hållbarhetstid än så, säger Mariann Holmberg, kommunikationsansvarig, Norrmejerier.

Den felmärkta grädden har i övrigt utmärkt kvalitet och påverkas som andra färska mejeriprodukter, vilket innebär att den surnar om den står för länge i kylskåpet. Datummärkningen sker i förpackningsögonblicket och trots kontrollrutiner har det ändå blivit fel, vilket är något som utreds på mejeriet.

– Vi beklagar händelsen och uppmanar konsumenter att använda Ekologisk grädde som är producerad den 15 augusti före den 24 augusti, säger Mariann Holmberg.

Presskontakt

Mariann Holmberg, kommunikationsansvarig, Norrmejerier, 072 222 73 43, mariann.holmberg@norrmejerier.se

Om Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av cirka 460 lokala bönder varav 390 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter drygt 500 årsanställda och omsätter ca 1,8 miljarder kronor per år.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.